Nye modeller for spesielt interesserte

DMC-FT2 - Vanntett og støtsikkert til de spesielle anledningene.
DMC-FT2 - Vanntett og støtsikkert til de spesielle anledningene.

Panasonic DMC-FT2
Trenger du et kamera å bade/snorkle med, eller utsetter du kameraet for mer påkjenning enn de fleste modeller tåler, har Panasonic nå oppgradert sin vanntette og støtsikre FT1 til å tåle mer vann og mer støt, og gitt den navnet FT2.

Kameraet er nå vanntett til 10 meter, og tåler fall fra 2 meter. Det bør med andre ord tåle det meste et kamera utsettes for, og du trenger ikke være så redd for å skade det.

Ellers har oppløsningen økt fra 12 til 14 megapiksler, noe vi ikke ser poenget med, og den har fått ny prosessor, som skal kunne bedre bildekvaliteten. Til gjengjeld har det blitt ørlite grann større og tyngre enn forgjengeren. Det er antakelig for at det skal tåle mer.

Kameraet har ellers 4,6x zoom, tilsvarende 28-128mm, og gir et røft inntrykk. Det kan ta opp video i 70p med AVCHD Lite-komprimering.

Les testen vår av FT1

Panasonic DMC-TZ10 - et komplett kamera i lommeformat?
Panasonic DMC-TZ10 - et komplett kamera i lommeformat?

DMC-TZ8 og TZ10
I tillegg oppgraderer Panasonic også sine modeller i TZ-serien. Både TZ6 og TZ7 blir oppgradert, og får betegnelsene TZ8 og TZ10. Heller ikke her er endringene store. Oppløsningen økes fra 10 til 12 megapiksler og ny prosessor, den samme som FT2. I tillegg utstyres de begge med den nyeste Power o.i.s. bildestabilisatoren.

Kameraene har 12x optisk zoom og alle manuelle funksjoner du forventer. Begge tar opp HD-video i 720p

Forskjellen på TZ8 og TZ10 er at TZ10 har en 7,6cm LCD-skjerm og tar opp video i AVCHD Lite. Den har også blit utstyrt med en GPS. TZ8 har 6,3cm skjerm og tar opp video i Quick Time-format og mangler GPS.

Les testen vår av TZ6

Pris og tilgjengelighet er ikke kjent i skrivende stund.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen