Nye minnekort rundt hjørnet


Den nye standarden blir enda mindre

Dagens minnekort får snart konkurranse fra Universal Transportable Memory Association (UTMA), som i løpet av nær framtid lanserer et nytt minnekort-format på markedet.

Den nye standarden vil i likhet med flere av minnekortene på markedet bruke to flash-minnebrikker, som er plassert ved siden av hverandre istedet for i etasjer. Dette vil bidra til at kortene får en redusert fysisk størrelse, og dermed skal bli mindre enn for eksempel MMC og SD-kort.

Kapasitetene på de første kortene vil ligge på opp til 1 GB, men det er forventet at det etter hvert kommer versjoner med større lagringskapasitet enn dette. UTMA holder også på å utvikle en ny teknologi kalt Task Automated Data Structure, som skal forbedre måten minne-kortene lagrer og strukturerer data på.

Dermed er det gjort nok et skritt i riktig retning på veien mot mindre digitale kamera, mobiltelefoner og håndholdte som bruker minnekort. På UTMA sine hjemmeside for standarden får man foreløpig bare beskjed om å komme tilbake 5. februar for å få innsikt i fremtidens minnestandard.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen