Nye minnekort fra Panasonic

Panasonic har annonsert to nye minnekort av typen SDHC i størrelsene 8GB og 16GB. Kortene, med de lettvinte navnene RP-SDY08G og RP-SDY16G, er begge lagd etter den forholdsvis nye standarden UHS-I, som går under SD 3.0-spesifikajonene, og i teorien kan oppnå hastigheter på opptil 104 MB/s. Maksimum lesehastighet på disse kortene er dog oppgitt til kun 60MB/s.

Minnekortene har integrert en funksjon som automatisk gjenoppretter data når strømtilførselen til dem plutselig forsvinner – for eksempel ved strømbrudd eller hvis kortet tas ut fra leseren mens data skrives.

Begge har også arvet en funksjon fra tidligere generasjoner av Panasonics minnekort, nemlig den såkalte Super Intelligent Controller(SICS). SICS skal blant annet øke kortenes levetid ved at den ”automatisk fikser akkumulerte feil”, ifølge produsenten selv.

8GB- og 16GB-kortene vil havne i butikkhyllene allerede i november, men Panasonic har ikke oppgitt noen veiledende pris. Toshiba kom for øvrig også med SDHC-kort som følger UHS-I-standarden i forrige uke.


Les også Fototreff i Oslo

Les også Test - Panasonic Lumix G2

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen