Nye minimaskiner fra Dell og Via

Dell annonserte sin nye minimaskin på konferansen "All things Digital" denne uken. Foreløpig holder de på de store nyhetene, men maskinen ser helt klart bra ut.

Holder på nyhetene
Dell vil også være med å kjempe om det voksende markedet for ultraportable maskiner og de har snart sin nye modell klar. Michael Dell hadde selv med seg en utgave av maskinen på konferansen og Gizmodo sikret seg et eksklusivt førsteinntrykk.

Likevel var Michael Dell lite villig til å si noe om innholdet i maskinen, men ifølge Gizmodos reporter er maskinen utstyrt med VGA-utgang, ethernet, minnekortleser og tre USB-innganger. Verken operativsystem eller pris er derimot kjent.


Dell vil satse på markedet for minimaskiner.

Engadget mener på sin side at maskinen vil ha en pris på under 500 dollar, cirka 2500 norske kroner.

Størrelsen går det derimot an å si noe om, for ifølge Dell sine egne bilder blir maskinen ikke stort større i lengde og bredde enn en vanlig blyant.

Via satser på tilkobling
Samtidig meldes de at Via også skal lansere en minimodell. Deres maskin finnes det langt mer informasjon om. Maskinen kan utstyres både med Windows Vista, XP eller Ubuntu om du ønsker det. Den har en 8.9 tommer stor skjerm med oppløsning på 1024 x 600 piksler.

Maskinen er spesialbygd for å kobles til på de fleste trådløse enheter da den er utstyrt med både trådløst nettverk, bluetooth og HSPDA. Via har tydeligvis satset på businessmarkedet med denne maskinen, som kommer med kamera både foran og bak topplokket.


Via sin Openbook vil veie under ett kilo, og kommer med kamera både foran og bak.

Prisen på denne enheten er ikke offentliggjort, men den blir trolig noe dyrere enn andre minimodeller på grunn av tilkoblingsmulighetene.

Om du vil se flere bilder av Via Openbook kan du klikke deg inn her.

Tålmodighet kan lønne seg
Begge maskinene skal lanseres på markedet om kort tid, så hvis du vil ha en minimaskin, men ønsker du et bredt utvalg kan det lønne seg å vente med kjøpet til etter sommeren.

Sikkert er det i hvert fall at minimodellene blir stadig bedre, og det spørs om det første lenger er det beste.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen