Untitled-7

Nye kompaktmodeller fra Pentax

De nye modellene er Optio S12, Optio M50 og Optio E50, alle sammen moderate oppgraderinger fra henholdsvis S10, M40 og E40.

Det mest interessante kameraet er Optio S12. Med 12 megapiksler er det helt i toppen av megapikselracet. Men det er også en svært kompakt modell, som vil passe i alles lommer. Høyeste ISO-verdi er 3200, som vi synes er ekstremt høyt for et 12-megapiksel kamera. 6,3cm (2,5 tommer) skjerm, 3x zoom

Optio M50 har fått 5x zoom, som er første gang fra Pentax. Det gir et zoomområde tilsvarende 36-180mm, og det kan absolutt være nyttig for mange. Oppløsningen er 8 megapiksler, som er flust i massevis, og høyeste ISO-verdi er hele 6400. Vi er litt bekymret for at Pentax har presset lysfølsomheten litt over kanten her.

Den siste modellen er E50, som har svært få oppgraderinger i forhold til E40. Det har blitt litt mindre og lettere, og det har fått kraftigere blits. Ellers har den fortsatt 8 megapiksler, 2,4 tommers LCD-skjerm og 3x zoom.

Alle kameraene har fått det Pentax selv betegner som ”Shake reduction” – i anførselstegn. Det er ganske beskrivende, for dette er ikke annet enn at ISO-verdien settes til høyeste verdi. Det betyr for M50 sin del at alle bildene blir tatt på ISO 6400. Uten å ha testet det, kan jeg med stor grad av sikkerhet si at det blir for mye støy og for dårlige farger til at du ønsker å bruke det. Vårt råd er derfor å holde seg unna denne funksjonen.

Ansiktsdetektering er nå standard på alle modellene. Den både fokuserer og eksponerer etter ansikter. Dette er en svært nyttig funksjon, som gjør at vanlige brukere tar bedre bilder av mennesker.

Prisen på disse modellene er fortsatt ukjent, og nøyaktig leveringstidspunkt likeså.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen