Nye kameraer i Powershot A-serien

Se større bilder av A620 i produktguiden

A610 og A620 - erstatning for G6?
De to første modellene er arvtakerne etter A510 og A520, som ble lansert i vår, men introduserer en del nyheter. Blant annet har de fått nytt objektiv, som er basert på objektivet til G6 med 4x optisk zoom. Skjermen er en 2 tommers vridbar LCD-skjerm, som gjør det lettere når du skal ta bilder fra vanskelige vinkler. Hvis lyset er vanskelig, er det også lettere å vri skjermen litt, så du ser bedre.

Mens Canon sier at det ikke er nonen Powershot G7 eller G8 på vei, så vil disse kameraene gjøre mye av nytten, til en langt lavere pris, sier Mogens Jensen, sjef for Canon Consumer imaging i Europa, og tilstede under Canons lanseringer i Norge.

Kameraene har blitt litt større enn forgjengerne, men med den økte oppløsningen og funksjonaliteten er det å forvente.

Kameraene får strøm fra 4 stk. AA-batterier, og det er dermed rimelig enkelt å ha ekstra batterier tilgjengelig. Selv om disse batteriene ikke har samme kapasitet som litium-ion-batterier av samme størrelse, er det mulig å bruke oppladbare versjoner, og med 4 batterier samtidig, bør ikke batterikapasiteten bli noe problem.

Se større bilder av A610 i produktguiden

For de som ønsker kreative muligheter, har kameraet alle de vanlige manuelle funksjonene, som blender- og lukkerprioritet, samt full manuell modus. Kameraet har også mulighet for manuell fokus, og manuelt målt hvitbalanse.

Begge kameraene kan utstyres med 0,7x vidvinkelkonverter, 1,75x teleconverter, og det er også et undervannshus – WP-DC90 tilgjengelig.

Forskjellene på A610 og A620 er små. Bortsett fra oppløsningen, er det bare seriebildefunksjonen som skiller kameraene. Den minste modellen klarer 2,4 bilder pr. sekund så lenge det er plass på kortet, mens A620 bare klarer 1,9. Dette på grunn av den økte filstørrelsen.

A620 har en veiledende pris på 3700 kroner, men vi forventer at gateprisen blir en god del lavere. A610 vil koste ca 700 kroner mindre.

Powershot A410 - billig med gode spesifikasjoner
For de med litt enklere behov, har Canon lansert et kamera som har meget bra spesifikasjoner i forhold til prisen. Spesifikasjonene sier ikke alltid noe om ytelsen, men Powershot A410 gir deg tilsynelatende mye for pengene.

Se større bilder i produktguiden

Oppløsningen er ikke den høyeste, men for utskrifter opp til i hvert fall 20 x 15, bør det ikke være noe problem. I forhold til forgjengeren, A400, er zoomen økt til 3,2x, og største vidvinkel – hvis man overhodet kan kalle det det – har nå blitt tilsvarende 41mm, mot 45mm tidligere. Lengste tele er tilsvarende 131mm, som er meget bra. Lysstyrken på korteste brennvidde er f/2,8, som også er bra for et såpass billig kamera.

Skjermen på dette kameraet er ikke stor, med 1,5 tommer, men det paradoksale er at oppløsningen på skjermen faktisk er noe høyere enn på Canons nye Ixus-kameraer, og til og med høyere enn på toppmodellen Powershot S80, 120 000 punkter på skjermen er meget bra på et så liten skjerm.

Kameraet har en del ferdige motivprogrammer, autofokus, og Canons kraftige DIGIC II signalprosessor. Denne brukes nå i alle Canons kameraer, helt opp til speilrefleksmodellene til 70 000 kroner. Tilsynelatende er det derfor et godt utstyrt kamera de her tilbyr.

Det eneste vi virkelig reagerer på, er den lille sensoren. Den er på 1/3,2 tomme, som i praksis betyr mye støy, selv om oppløsningen er lav. I forhold til forgjengeren, som hadde samme sensor, har Canon nå tatt bort muligheten for ISO 400, antakelig fordi dette ga alt for mye støy til at det var brukbart.

Designet er ganske bra, og selv om kameraet er litt klumpete, slik billigkameraene ofte er, var det ikke stygt på noen måte.

Canon Powershot A410 har en veiledende pris på 1499 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen