Nye Ixus-modeller til 10-årsdagen

De nye modellene er Ixus i7 zoom, som erstatter Ixus i zoom. Ixus 850 IS kommer i tillegg til Ixus 800 IS (som kommer til å leve i hvert fall fram til jul), og Ixus 900 Ti som Canon markedsfører som ny toppmodell.

En viktig oppgradering på alle de nye modellene er at de har fått Canons Digic III-prosessor. Vi har ikke fått mye teknisk informasjon om den ennå, men to effekter av den er at det blir mindre støy, og at alle modellene med denne vil tilby ansiktsprioritert fokus og eksponering, slik at du kan velge at kameraet skal fokusere på ansikter hvis de finnes i bildet. Kameraet kan finne alle slags ansikter, inkludert hunden din, men klarer det ikke hvis motivet er i profil, eller du skjuler deler av ansiktet. Men alt i alt så den ut til å fungere ganske godt. Den fungerer ikke bare til fokusen, men også til eksponeringen, slik at kameraet passer på at ansiktene blir korrekt eksponert.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av Ixus 850 IS i produktguiden

Den reduserte støyen gjør at Canon nå tilbyr ISO 1600 på alle de nye modellene, og dette skal visstnok ikke gi mer støy enn eksisterende modeller på ISO 800. Alle sammen vil bli tilgjengelige i løpet av oktober.

Ixus 850 IS
Det mest spennende av de nye modellene er uten tvil Ixus 850 IS. Dette er et kamera som en stund kommer til å eksistere side om side med Ixus 800 IS, men har mye nytt å tilby. Oppløsningen er økt til 7 megapiksler, men viktigere enn det er at det er den første Ixus-modellen med vidvinkel. Endelig kommer Canon med et lommekamera med vidvinkel tilsvarende 28mm. Dette er meget gode nyheter, for alle som ønsker seg vidvinkel, enten de er klare over det eller ikke.

Som navnet tilsier, har kameraet også bildestabilisator, slik som forgjengeren. I tillegg til de nyhetene som følger av den nye prosessoren, så er dette kameraet en solid oppgradering, og dette tror vi kan bli en bestselger.

Canon har satt en veiledende pris på 4299,- kroner på kameraet.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av Ixus 900 Ti i produktguiden

Ixus 900 Ti
Modellen som Canon markedsfører som sitt flaggskip har fått hele 10 megapiksler, og det er nok også grunnen til at det kalles dette. Vi ser ikke helt hensikten med 10 megapiksler, når kameraet mangler mye av det Ixus 850 IS har, og synes at 850 IS er langt å foretrekke. Ti står for titan. Finishen er titanfarget, og selv om den ikke kjentes mye annerledes ut, kan det godt være den inneholder litt titan, og er mer motstandsdyktig mot riper enn mange av de tidligere modellene har vært.

Ixus 900 Ti har veldig standard spesifikasjoner hvis man ser bort fra oppløsningen. Her er ingen vidvinkel eller optisk bildestabilisator, så kameraet blir nok som så mange andre Ixus-modeller – skikkelig laget, med få store svakheter, men med lite som skiller det fra massene, rent funksjonsmessig. Det eneste måtte være at du kan ta opp video i 1024 x 768 piksler. Men da må du ned i 15 bilder pr. sekund, noe som gjør opptaket hakkete. Det kan likevel bli ganske flott på en dataskjerm eller en HDTV.

Med en veiledende pris på 4699,- har vi problemer med å se hvorfor du skulle velge denne modellen framfor 850 IS.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av Ixus i7 i produktguiden

Ixus i7 zoom
Til slutt har det også kommet et lite men lekkert kamera som oppfølger til Ixus i zoom. i7 har fått høyere oppløsning; 7 megapiksler, og de nye felles egenskapene som følger Digic III. Utover det er det ikke så mye nytt. Kameraet er et av de minste på markedet – omtrent på størrelse med en normal mobiltelefon, og er ganske så lekkert. Det kommer i fire forskjellige farger, så du kan få en farge du liker spesielt godt – Stål, blått, rosa og sepia. Den siste er faktisk ganske stilig, og en av de mer vellykkede ”motefargene” vi har sett.

På grunn av størrelsen, har Canon måttet inngå noen kompromisser, blant annet har kameraet bare 1,8 tommers LCD-skjerm og 2,4x optisk zoom. Men kan du leve med noen slike begrensninger, har du absolutt et kamera som folk vil snu seg etter – hvis de over hodet får øye på det, da.

Veiledende pris er 2849,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen