Nye Intel-prosessorer i sikte

Intel har ifølge rapportene oppdatert sine planer nok en gang, og gjør seg klar til å lansere enda raskere prosessorer på 130 nanometer. Pentium 4 "Nortwood" 3,4 GHz og Pentium 4 3,4 GHz "Extreme Edition" vil begge komme på markedet i 1. kvartal neste år. Førstnevnte med den sedvanlige 512 KB L2-cachen, mens EE-utgaven, som i realiteten er en Xeon, får som forgjengeren hele 2 MB L3-cache. Begge brikkene skal lages ved 130 nanometers-prosessen til Intel.

Ifølge X-bit labs vil Intel omtrent samtidig lansere en Pentium 4 2,8 GHz "Prescott" med SSE3 - men uten støtte for Hyper-Threading og med "bare" 533FSB. En 90-nanometers utgave av denne tilrettelagt for LGA775-sokkkelen er ventet i 2. kvartal 2004.

Videre kan Intel også ifølge X-bit labs komme til å utsette Prescott (SSE3, 90 nanometer, 800 FSB) til litt senere i første kvartal enn tidligere antatt.

Lanseringen av de to nye modellene på 3,4 GHz kan anses som et forsøk på å være konkurransedyktige inntil 90-nanometers "Prescott" kommer for fullt.

Vi gjør oppmerksom på at dette er foreløpig ubekreftet informasjon.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen