Nye HP-skannere

HP Scanjet 3800. Se større bilder i produktguiden

Den enkleste modellen har fått navnet Scanjet 3800. Det er en vanlig flatbedskanner med oppløsning på 2400 dpi. Den har lyskilde også i lokket, så man kan skanne lysbilder eller negativer. Det er mulig å legge flere bilder på plata samtidig, og skanneren vil automatisk oppdage det, og lagre det som separate bilder. Skanneren har tre knapper som kan programmeres til forhåndsdefinerte oppgaver, som for eksempel kopiering eller faksing.

Hvis du går opp en klasse, til Scanjet 4370, får du oppløsning på 3600 dpi. I tillegg har programvaren som følger med mulighet for å lagre skannede dokumenter til PDF-format. Den har også HP’s Real Life Technology, en teknologi som kan fjerne røde øyne, og lyse opp mørke områder i bilder med mye kontrast. Disse funksjonene finnes også i HP’s digitalkameraer, og også i HP’s nye fotoskrivere. Nå kan man altså automatisk fjerne røde øyne fra et papirbilde eller negativ, uten å måtte jobbe med et bildebehandlingsprogram etterpå.

HP Scanjet 4850. Se større bilder i produktguiden

Neste steg opp er Scanjet 4850. Denne har oppløsning på hele 4800 x 9600 dpi. Vi tviler litt på at dette er den faktiske oppløsningen. Det er nok en del sensorer som overlapper hverandre, og som så brukes til å generere de ekstra punktene. Uansett vil det være tilstrekkelig til å hente ut det aller meste av informasjon fra et bilde eller dokument. Den har de samme funksjonene som 4370, men har større glassplate, så det er plass til flere bilder eller større dokumenter

Toppmodellen, Scanjet 4890, er ganske lik 4850, men har et mye større område den kan skanne transparente medier på, så det er plass til 16 innrammete lysbilder eller 30 negativer av gangen. Den kan skanne disse på mindre enn 10 sekunder hver. Dette er modellen for de som har mange bilder de ønsker å digitalisere.

HP Scanjet 4890. Se større bilder i produktguiden

Dynamisk omfang sier noe om hvor mørkt det mørkeste svarte og hvor lyst det lyseste hvite som skanneren kan gjengi er. Det oppgis ofte som Dmax, et tall som er en tierpotens. Så 2, betyr 10 i andre potens, altså 100. Det betyr at det lyseste skanneren kan registrere er 100 ganger så lyst som det mørkeste. Tidligere har det ikke vært noen standard for å måle dette, og alle produsentene har gjort det selv. Det har ført til resultater som ikke er sammenliknbare, siden ulike metoder er benyttet. Nå har ISO (Industry Standard Organization) laget en standard for dette – ISO 21550. Det betyr at vi snart vil se sammenliknbare verdier for dette. HP har aldri tidligere oppgitt dynamisk omfang, nettopp av denne grunnen. Nå vil de endre på det. Vi har ikke fått vite verdiene på alle skannerne ennå, men toppmodellen har en Dmax på 3,0.

Skannerne vil bli tilgjengelige i august.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen