Nye headsett fra Jabra


Fra venstre: BT110, BT500 og BT800

Jabra gjorde seg bemerket på CeBIT ved å lansere tre nye Blåtann-headsett, blant annet et nytt medlem i den allerede så populære Freespeak-serien.

Jabra Freespeak BT500 er 30 prosent mindre enn forgjengerene BT 200 og BT 250, og har i tillegg fått både bedre lydkvalitet og lengre rekkevidde. En annen detalj som er verdt å merke seg er at headsettet har fått en dedikert "paringsknapp". Til tross for den reduserte størrelsen har BT500 allikevel en imponerende batterikapasitet, som gir hele åtte timers taletid. Vekten er på 20 gram.

Jabra BT110 imponerer også kraftig når det kommer til batterikapasitet. Hele 15 timers taletid greier man å presse ut av dette headsettet ved å bruke et standard AAA-batteri. Det har også en innebygd funksjon som skrur headsettet av når det ikke er i bruk. Headsettet er forøvrig ikke proppet med funksjoner, men det var vel heller ikke meningen. Vekten er på 25 gram, inklusive batteri.

Det mest interessante headsettet er nok imidlertid BT800, som må være det mest teknologispekkede headsettet vi har sett til dags dato. For eksempel har BT800 fått Blåtann-standarden 1.2, som gir en betydelig bedre rekkevidde og lydkvalitet enn de headsettene som bruker den eldre 1.1-standarden.

BT800 har også en egen meny, der man blant annet kan skifte ringetoner, justere volumet og lignende. Dette gjøres ved å vri på et hjul med en spak på, som er plassert på utsiden av headsettet.

BT800 har også fått en LED-skjerm, som viser nummeret til den som ringer. Når vi til slutt kan nevne at dette headsettet justerer volumet automatisk under samtaler etter hvor mye støy det er i bakgrunnen, og ikke veier mer enn BT110, altså 25 gram, er det klart at BT800 kan bli en klar favoritt blant håndfri-brukerene.

Alle de tre modellene kommer på markedet i løpet av tredje kvartal i år.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen