Nye gromglass fra Phase One og Schneider-Kreuznach

Har annonsert fire nye objektiver til mellomformat.

Mellomformatprodusenten Phase One og optikkprodusenten Schneider-Kreuznach har annonsert en ny serie med objektiver. Objektivene, som er utstyrt med sentrallukker, er designet for mellomformathusene Phase One 645DF og Mamyia 645DF.

Les også:Micro four-thirds vokser seg større

De to første objektivene som blir lansert, er 75-150mm LS (dvs Leaf Shutter, eller sentrallukker på norsk) og 240mm LS. Dessverre er produsentene gjerrig på informasjonen om objektivene, så mer informasjon enn dette er foreløpig ikke kjent. De lover imidlertid i pressemeldingen at teknisk informasjon om objektivene vil bli kjent nærmere lansering.

Fire nye objektiver fra Phase One og Schneider-Kreuznach.
Fire nye objektiver fra Phase One og Schneider Kreuznach.

De to andre objektivene som blir lansert, er det ikke gitt noe informasjon om. Så her må man bare smøre seg med litt tålmodighet. Produsentene nevner i pressemeldingen at disse objektivene er under utvikling, og det er nok grunnen til at de ikke har ønsket å fortelle hva slags optikk det er snakk om. Det er kun én teknisk detalj som blir nevnt i pressemeldingen, og det er at objektivene på grunn av sentrallukkeren kan synkronisere med blits på alle lukkertider, til og med den raskeste, dvs 1/1600 sekund. Til sammenligning har et Canon 5D MKII, som har en gardinlukker, en synkronisert blitslukkertid på 1/250 sekund, så dette er ganske raskt.

Disse fire objektivene skal i følge produsentene supplementere den optikken Schneider-Kreuznach har på markedet fra før av til mellomformat; 55mm LS, 80mm LS, 110mm LS, 150mm LS og 120mm tilt-shift.

Les også:Mamiya slipper "billig" mellomformatkamera

Har du et slikt kamera er det bare å begynne å spare til den nye optikken.
Har du et slikt kamera er det bare å begynne å spare til den nye optikken.

Ettersom Phase One og Schneider-Kreuznach har vært relativt sparsommelig med informasjon om objektivene, er heller ikke pris eller lanseringsdato nevnt. Det blir uansett neppe særlig billig, da det billigste blant de allerede lanserte objektivene har en utsalgpris på 1990 euro, eller litt i overkant av 15 000 norske kroner. Så har du et Phase One eller Mamiya 645DF er det bare å begynne med sparingen.

Les også:Mamiya med nytt mellomformatkamera

Kilde: www.photographyblog.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen