Nye godbiter fra Samsung

Det har vært relativt stille fra Samsung siden selskapets storlansering i august, der vi fikk stifte bekjentskap med slagere som E700 og P400, men nå har selskapet annonsert tre nye mobiltelefoner som er klare for det europeiske markedet.

Den mest interessante av disse modellene er utvilsomt SGH-D410, som har et design med skyvbart tastatur ala motetelefonen Siemens SL55. D410 er riktignok adskillig mer lubben med sine 98 x 49 x 24 mm og sin 116 grams vekt, som nærmest løfter den opp i klasse med telefoner som Nokia 6600, men kan til gjengjeld by på et imponerende spekter av teknologi og funksjoner.

Skjermen er utvilsomt den delen av D410 som har fått mest oppmerksomhet. Med en 262,000-fargers fargedybde, 176x220 pikslers oppløsning og det siste av TFT-teknologi vil dette trolig bli blant de feteste skjermene på markedet, noe som både har blitt bekreftet av Mobile-Review og Samsungs produktsjef, som begge har skrytt skjermen opp i skyene for sin skarphet og klarhet.

Ellers stiller D410 med et 640x480 pikslers kamera, som både kan ta stillbilder og spille inn 30 sekunders klipp med video. Den har 10 MB minne, som er fordelt ut til henholdsvis stillbilder (3 MB), video (3 MB) og andre funksjoner.

D410 er foreløpig den eneste telefonen Samsungs produktsjef, Ole Bjørn Wiborg, har kunnet bekrefte ovenfor amobil.no at vil komme til Norge. Det gjenstår imidlertid å se om den vil ha nøyaktig de spesifikasjonene som har blitt trukket frem i dagens presselansering eller om den vil oppgraderes med nye funksjoner og et nytt modellnavn før den slippes her i Norge.

En annen telefon som kan være på vei til kongeriket er den PalmOS-baserte smarttelefonen SGH-i530, som kombinerer et ordinært kamskjells-design med en trykkfølsom skjerm som kan styres ved hjelp av en pekepenn. Telefonen vil dessuten ha alle nyttefunksjonene man finner på ordinære Palm-håndholdte, og kan derfor med rette kalles et hybridprodukt ala Sony Ericsson P900.

Det er ikke klart hvilke forbedringer i530 vil ha over sin forgjenger, men den burde ihvertfall være utstyrt med den samme heftige oppløsningen på 324x352 piksler, og trolig den samme 300 MHz XScale prosessoren og 32 MB med minne.

Den siste telefonen Samsung har vist frem er SGH-E600, som i hovedsak skal være en S300M med integrert VGA-kamera og støtte videopptak. Telefonen er i likhet med sin forgjenger utstyrt med både innvendig og utvendig fargeskjerm, men er til gjengjeld for forbedrede spesifikasjoner rundt 2 cm høyere og fremstår dermed som en forholdsvis lang og stilkete telefon.

Vi vil komme tilbake med nærmere opplysninger om de nye telefonene og en eventuell norsk lansering etterhvert som dette må bli tilgjengelig.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen