Nye fisheye-objektiver fra Sigma

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Sigma 4,5mm F2.8 EX DC Circular Fisheye HSM
Sigma 4,5mm F2.8 EX DC Circular Fisheye HSM

Først ut er Sigma 4,5mm F2.8 EX DC Circular Fisheye HSM, et fisheye-objektiv som dekker 180 grader i alle retninger. Objektivet er spesieltilpasset kameraer med APS-C-brikke og mindre, og for disse kameraene tilsvarer brennvidden på 4,5mm omtrent 7mm ved 35mm fullformat. Objektivet vil i første omgang slippes for Sigmas egne kameraer samt Nikon DX og Canons kameraer med 1,6x cropfaktor, men det vil sannsynligvis også senere dukke opp i versjoner for Pentax, Sony/Minolta og FourThirds. For sistnevnte vil brennvidden tilsvare 9mm ved fullformat.

Pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent, men vi forventer at de første modellene skal være i butikkene innen noen uker. Spesifikasjoner finner du i Akams produktguide og her kan du også holde øye med tilgjengelighet og bestille prisvarsling.

Sigma 10mm F2.8 EX DC Fisheye HSM
Sigma 10mm F2.8 EX DC Fisheye HSM

Nummer to er Sigma 10mm F2.8 EX DC Fisheye HSM. Som navnet antyder vil det får en brennvidde på 10mm, og også dette objektivet er spesielt tilpasset APS-C-kameraer. I likhet med 4,5mm-eren vil det i første omgang komme i Sigma-, Canon- og Nikon-fatning, men senere vil sannsynligvis også Pentax, Sony/Minolta og FourThirds følge etter. På APS-C vil utsnittet tilsvare omtrent 15-16mm ved fullformat, mens det for FourThirds vil tilsvare ca 20mm. Også dette objektivet dekker 180 grader, men kun målt diagonalt.

Pris og tilgjengelighet er også for dette objektivet ukjent i skrivende stund, men de første forventes å være tilgjengelig innen noen få uker. I produktguiden kan du følge med på lagerstatus, pris og spesifikasjoner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen