Nye filtre fra Carl Zeiss

Nye filtre fra Carl Zeiss

Slipper UV- og polariseringsfiltre i nye størrelser.

Det tyske firmaet Carl Zeiss vil fra og med september i år tilby fire nye størrelser for sine UV- og polariseringsfiltre. De nye størrelsene er 52, 55, 62 og 77 mm – og føyer seg inn i rekken av filtre som fra før av har vært tilgjengelige i størrelsene 58, 67, 72 og 82 mm.

I januar 2012 slipper selskapet flere størrelser – 43 og 46 mm for UV-filtrene og 95 mm for begge typer. Dette skal ifølge Carl Zeiss være dekkende for de mest vanlige objektivstørrelsene.

Bredere kompatibilitet

Filtrene er tilpasset objektiver fra Carl Zeiss, men skal i tillegg være kompatible med objektiver fra andre produsenter, hevder salgsdirektør Michael Schiehlen fra det tyske selskapet.

T*-belegget som man finner på Carl Zeiss-objektiver er også å finne på filtrene selskapet tilbyr. T* tilbyr egenskaper som anti-refleksjon – som blant annet skal forhindre uønsket lysskjær. I tillegg skal filtrene være lette å bruke i kombinasjon med solblendere.

Utøver mer estetisk kontroll

UV-filtrene fra Carl Zeiss blokkerer ultrafiolett lys, men skal likevel være krystallklare og slippe gjennom alt synlig lys uten problemer. På denne måten forsterker de for eksempel kontrast i bildet.

Polariseringsfiltrene reduserer blant annet lysskjær og refleksjoner, samtidig som de gjør fargemetning og bildekontrast mer intenst. I tillegg fjerner de disige elementer og optimaliserer fargeseparasjon.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen