Nye filmkanoner for lomma

Klikk for større bilde. Foto: Nikkei
Klikk for større bilde. Foto: Nikkei

Under elektronikkmessen Exhibition Micromachine viste japanske Nippon Signal frem det som skal være verdens minste frittstående prosjektør.

Med dimensjoner på 9 x 5,5 x 2 centimeter er den på størrelse med en gjennomsnittlig mobiltelefon i dag, og får dermed lett plass i lommen.

SVGA-oppløsning

Prosjektøren skyter video i en oppløsning på 800 x 600 bildepunkter (SVGA), noe som er veldig bra med tanke på størrelsen, og mer enn nok til å vise film på veggen i god kvalitet.

Nippon Signals prosjektør er dessverre ikke ment på for massemarkedet helt enda, og er mer en demonstrasjon på hva selskapet kommer til å lansere etter hvert.

Mint V10. Foto: slashgear.com
Mint V10. Foto: slashgear.com

Konkurrent klar i september

Mens protomodeller av både lovende og mindre lovende mikroprosjektører har florert de siste årene, har det vært lite å se til de små filmkanonene på massemarkedet. Allerede i august ser det imidlertid ut til at ventetiden er over.

Australske Mint Wireless har nemlig fått med seg taiwanske Aiptek og laget prosjektøren V10. Denne har en størrelse på 12,5 x 5,5 x 2,3 centimeter, og kommer i salg i Australia i løpet av september.

V10 skyter video i en oppløsning på 640 x 480 bildepunkter, og viser en ramme på 50 tommer når den befinner seg 1,8 meter fra lerrettet eller veggen. Den har et internminne på 1 GB, og kan i tillegg bruke SD-kort eller kobles til en datamaskin. Prosjektøren har også stereohøyttalere.

V10 blir levert sammen med nødvendige kabler, lader og et tripod-stativ, slik at den kan stå stødig. Prisen blir på 600 dollar, som tilsvarer rundt 3100 norske kroner. Om den kommer i salg her til lands er fremdeles ikke kjent.

Det ventes at det kun er et tidspørsmål før også mobiltelefoner vil få prosjektører under panseret. I januar viste for eksempel Microvision frem maskinvare som var liten nok til å passe inn i en mobiltelefon.

(Kilder: techon.jp,mnw.com, slashgear.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen