Nye elegante kompaktkameraer fra Casio

Casio har i dag også lansert fire nye kompaktkameraer, og tradisjonen tro er design satt i hovedsetet. De fire nye modellene har fra 8 til 10 megapixler, heldigvis har Casio ikke falt for fristelsen til å dytte 12 megapixler inn i noen av disse modellene.

EXILIM Card EX-S10
Casio påstår at denne modellen er det minste og tynneste 10MP-kameraet i verden*, noe de sikkert har rett i hvis man kan sette kriteriene for undersøkelsen selv. Det har alt man kan forvente av et digitalkamera i dag, og har kombinert det med et lekkert design. Det leveres i fire farger, rød, blå, sølv og sort.

Av de litt mer tekniske spesifikasjonene, ser vi at det kommer med 2.7" LCD-skjerm med 230000 punkter, 3x optisk zoom og 1/2.3" sensorstørrelse. Casio har med andre ord ikke valgt den minst tenkelige sensoren til kompaktkameraer, det kan love godt for bildekvaliteten på dette kameraet.

* Per 6. januar 2008, for digitalkameraer i 10-megapikselklassen. Basert på en Casio-undersøkelse.

EXILIM Zoom EX-Z80
Nok en liten og enkel modell, som kan leveres i seks farger. Med sine 100 gram (uten batterier og minnekort) er det faktisk lettere enn verdens minste 10MP-kamera, men så har dette også bare 8.1MP. Til alle praktiske formål holder det, så vi er ikke lei oss for at oppløsningen ikke er høyere.


Kameraet har mange av de samme funksjonene som EXILIM Card EX-S10, men er ikke bygget like kompakt og elegant. Utseendet i børstet stål, er uansett ikke til å kimse av, sammenliknet med de andre produsentenes alternativer.

EXILIM Zoom EX-Z200 og EX-Z100
De to største modellene i serien, er tilsynelatende nesten helt like bortsett fra fargen, ser vi nøyere på spesifikasjonene er EX-Z200 1.5mm tykkere, og har bildestabilisator, basert på å flytte sensoren. Begge har 2.7" LCD-skjerm med 230000 punkter, 10MP, 4x optisk zoom og 28mm vidvinkel. Alt puttet inn i et kamera som er bare litt tyngre enn verdens minste 10MP-kamera. To meget spennende kameraer med andre ord!


Casio har implementert en AUTO ®BEST SHOT-funksjon for motivgjenkjennelse, som automatisk velger den best egnede opptaksmodusen

Alle de fire modellene har også en automatisk lukkerfunksjon som gjør det mulig å ta bilder i rett øyeblikk, f.eks. akkurat når noen smiler eller når hendene slutter å skjelve. Ved hjelp av den automatiske lukkerfunksjonen registrerer kameraet automatisk det rette øyeblikket og tar bildet. Hvordan denne funksjonen virker i praksis vil jo vise seg, men det høres unektelig artig ut. Alle modellene kan også opp video i H.264-standard, og kan ta opp video i bredformat.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen