Nye Eizo-skjermer for fotoredigering

Eizo har lansert to nye skjermer i sin ColorEdge-serie med maskinvarekalibrerbare LCD-skjermer. En 30 tommers ColorEdge CG303W, og en 22 tommers ColorEdge CG223W. Skjermene er designet for arbeid med førtrykk, digital fotografering, videoredigering og postproduksjon.

ColorEdge CG303W

ColorEdge CG303W er utstyrt med IPS (in-plane switching) LCD-panel med native oppløsning på 2560 × 1600 (16:10 sideforhold), og reproduserer 98 prosent av Adobe RGB-fargeområdet. Den maksimale lysstryken er på 260 cd/m2, kontrastforholdet er 850:1 og visningsvinklene er 178 grader. To DVI-D-innganger (digitale) er inkludert for tilkobling til to PC-er.

ColorEdge CG223W

ColorEdge CG223W benytter et VA (vertical alignment) LCD-panel med native oppløsning på 1680 × 1050 (16:10 sideforhold), og reproduserer 95 prosent av Adobe RGB-fargeområdet. Den har en maksimal lysstryke på 270 cd/m2, kontrastforhold på 950:1 og visningsvinkler på 178 grade. DisplayPort og to digital/analog DVI-I-innganger er integrert for tilkobling til tre PC-er.

Begge skjermer er kompatible med 10-bit PC-signaler, og kan vise 1,07 milliarder farger samtidig fra en pallett på 68 milliarder.

CG303W og CG223W har maskinvarekalibrering slik at selve skjermen kalibreres istedenfor datamaskinens grafikkort. Dette skal sikre at ingen fargetoner går tapt i kalibreringsprosessen, og skal gi mer nøyaktige farger på skjermen. Kalibreringsprogramvaren ColorNavigator brukes til å stille inn ønskede verdier for lysstyrke, hvitpunkt og gamma, og til å opprette en ICC-profil. ColorNavigator arbeider med en måleenhet for å kunne benytte skjermens 12-bits look-up table (LUT) til nøyaktig kalibrering på mindre enn fem minutter.

Funksjonen Digital Uniformity Equalizer (DUE) skal motvirke svingninger i lysstyrke- og kroma-uniformitetsfeil som er karakteristisk for LCD-paneler. Dette skal sikre at ColorEdge CG223W har en Delta-E-differanse på 3 eller mindre, og at ColorEdge CG303W har en Delta-E-differanse på 3 eller mindre med unntak av skjermens kanter.

Begge skjermene er utstyrt med ergonomisk fot. Foten på ColorEdge CG303W har høydejustering på 118 mm, 40 grader tilt, 70 grader sving og 90 grader rotasjon for portrettvisning. ColorEdge CG223W leveres med funksjonen FlexStand for portrettvisning, 174 mm høydejustering, 30 grader tilt, 344 grader sving og en hurtiglåsfunksjon slik at chassiset enkelt kan frigjøres fra foten for montering på et separat feste.

ColorEdge CG223W har fått tre nye funksjoner for å sikre korrekt visning av lysstyrke og fargetoner i forskjellige omgivelser og over hele skjermens levetid. Den første er en ny Eizo-patentert funksjon som stabiliserer lysstyrkenivået etter oppstart eller når skjermen går ut av strømsparemodus. Den andre er en krets for automatisk lysstyrkekorreksjon som automatisk korrigerer endringer i bakgrunnslyset som inntreffer over tid. Den tredje funksjonen motvirker påvirkningen som endringer i omgivelsestemperaturen kan ha på visning av fargetoner.

ColorEdge CG223 er utstyrt med en Eizo-utviklet 3D look-up table (LUT) som forbedrer skjermens additive fargemiks (kombinasjon av rød, grønn og blå), som er en nøkkelfaktor for evnen til å oppnå gråbalanse eller nøytrale gråtoner. Der en typisk 1D LUT justerer farge på separate tabeller for hver rød, grønn og blå, utfører 3D LUT dette på én enkelt kubisk tabell med miksede farger.

ColorEdge CG223 har en belyst skjermknapp som forenkler innstillinger på OSD-menyen i et arbeidsmiljø med svak belysning. Den har også fire forhåndsinnstilte moduser som reproduserer vanlige fargeområder som brukes i kringkasting og digital kino. Rec709, EBU, SMPTE-C og DCI.

Tilleggsfunksjoner på begge modeller

  • 16-bits intern prosessering for jevn visning av gråskalatoner.
  • Simulering av to typer rød-grønn fargeblindhet – protanopia og deuteranopia – for verifisering av hvordan fargekombinasjoner oppfattes av de som er fargeblinde.
  • Skjermhette for å beskytte skjermen mot omgivelseslys, og skjermrensesett følger med.

Les mer om skjermene på følgende sider:

Tilgjengelighet og pris

ColorEdge CG223W og ColorEdge CG303W skal være tilgjengelige om kort tid, men det er uklart når de blir lagervare i norske butikker. Veiledende pris er 25 040 NOK og 8 344 NOK for henholdsvis CG303W og CG223W. Begge skjermene leveres med fem års garanti.

(Kilde: Eizo)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen