Nye DVD-kameraer fra Hitachi

Hitachi DZ-MV550
De nye kameraene støtter både DVD-R og DVD-RAM, lagring av bilder på SD-kort og tilkobling til PC via USB 2.

DZ-MV550 er utstyrt med 18x optisk zoom og en bildesensor med 800 000 punkters oppløsning. Stillbildeoppløsningen er på 640x480 piksler. Veiledende pris i Norge vil være 8990 kroner.

DZ-MV580 er tusen kroner dyrere enn MV550, men har bare 10x optisk zoom. Til gjengjeld har den en 1.1 Megapiksels bildesensor og oppløsning på 1280 x 960 piksler på stillbilder.

Pressemelding

4. generasjons DVD-kameraer

Hitachi lanserer nå fjerde generasjon av sine digitale videokameraer med innspilling på DVD-plater. De nye DZ-MV550E og DZ-MV580E er markedets minste DVD-kameraer. De er utstyrte med USB 2.0-port for rask overføring mellom kamera og datamaskin. Med redigeringsprogrammet til PC som følger med, er det meget lett å lage egne filmer. Det er også plass til et minnekort av SD-typen for stillbildefotografering. De to nye modellene veier ca. 500 gram og er spesielt ergonomisk tilpasset. Modell DZ-MV550E er utstyrt med hele 18x optisk zoom.

DZ-MV580E har 1 megapiksel CCD kombinert med en 10x optisk zoom, noe som gir høy oppløsning og skarpe bilder. DZ-MV550E har hele 18x optisk zoom, noe som gir brukeren flere muligheter ved filming i utemiljøer. Design og ergonomi er forbedret i disse to nye modellene og tilpasset etter kundenes ønsker og behov. Dessuten finnes det også en hurtigmeny, som gjør det lett for hobbyfilmeren å komme i gang.

- Vi lanserte verdens første DVD-kamera i 2001. I dag kan vi vise resultatet av utviklingen av våre siste nye og kompakte DVD-kameraer, som tross sine høye ytelser er enkle å bruker, sier Kenneth Bergman, produktsjef hos Hitachi Europe AB i Norden. Vi merker at flere brukere nå velger bort videobåndet og i stedet satser på DVD-plater. Våre nye DVD-kameraer har et kompakt format som kundene helt klart setter pris på. Samtidig er de nye kameraene lette og morsomme å bruke. Vår fjerde generasjons kameraer kombinerer brukervennlighet, konkurransedyktig pris og
høy bildekvalitet.

Mulighet for stillbildefotografering
De nye kameraene er utstyrte med USB 2.0 for hurtig overføring til og fra en datamaskin. Det er også plass til et minnekort av SD-typen for stillbildefotografering. Fotografiene kan lagres direkte i lav, høy eller standard komprimering. For eksempel rommer et 8 MByte SD minnekort 95 bilder av lavere bildekvalitet, eller 20 bilder av beste bildekvalitet.

Redigering
Kameraet har en utfellbar 2,5" LCD fargeskjerm med høy oppløsning (120 k piksler) og fungerer meget godt selv i lyse miljøer ved både filming og redigering. Til DVD-kameraet følger det med et redigeringsprogram for PC. Ved innspilling på en DVD-RAM-plate kan den som filmer redigere innspillingen direkte på kameraet. Det er lett å arrangere innspillingsscener i valgfri opptaksrekkefølge og legge til flere spesialeffekter som eksempelvis tonede overganger mellom to scener.

Kameraene er utstyrte med MPEG2 videoinnspilling, som gjør det mulig å velge mellom økt innspillingskvalitet eller økt innspillingstid. Ved bruk av DVD-RAM-funksjonen brukes enten Variable Bit Rate (VBR) eller Constant Bit Rate (CBR) som innspillingsformat. En DVD-RAM plate har plass til mellom 18-60 min opptak, avhengig av ønsket bildekvalitet.

DVD-plater har lang holdbarhet
Ved å spille inn filmer på DVD-plater i stedet for på tradisjonelle magnetbånd, reduseres dessuten risikoen for utilsiktet å slette tidligere innspillinger, fordi de nye innspillingene ikke skriver over eksisterende informasjon, men bare legges til der det er plass på platen, akkurat som på harddisken på en datamaskin. DVD-RAM-plater av god kvalitet og med riktig oppbevaring, har minst 30 års holdbarhet og klarer mer enn 100.000 avspillinger uten at det går ut over bildekvaliteten.

Hurtig overføring
Med USB 2.0 oppkobling, kan kameraet kobles til en PC for hurtig dataoverføring (enda raskere enn med IEEE 1394 oppkobling). Etter redigering kan videoopptaket lastes tilbake til kameraet og brennes på en DVD-R, som er mulig å spille av på de fleste DVD-spillere. Et annet alternativ er å flytte kameraets DVD-RAM-plate direkte til PCen, forutsatt at den har en kompatibel 4,7 GByte DVD-RAM eller DVD-ROM-enhet.

- Med DVD-kameraet kan brukeren velge å spille inn og redigere direkte på en flyttbar plate, uten en masse kabler, og vi er overbeviste om at DVD blir en kommende standard for videokameraer, sier Kenneth Bergman.

Kameraene er utstyrte med både fargesøker og en høyoppløst LCD-fargeskjerm, samt innebygd stereomikrofon. Koblingsmulighetene inkluderer en S-video utgang og A/V utgang, pluss inngang for ekstern mikrofon. Både DZ-MV550E og DZ-MV580E leveres med litiumionebatteri, fjernkontroll, batteri, 8 cm DVD-RAM plate (enkeltsidig), A/V kabel med S-video, USB kabel og CD-ROM med USB driver og PC programvare (UDF filsystem-programvare, VR redigeringsprogram og et DVD-authoringprogram for redigering av lyd, bilde og tekst). Kameraenes ytre mål er 64 mm (B) x 146 mm (L) x 89 mm (H).

Hitachis fjerde generasjon DVD-kameraer vil være i salg i Norge fra og med april 2004. DZ-MV550E og DZ-MV580E har veiledende utsalgspris på 8990 kroner henholdsvis 9990,- kroner inkl. mva.

Sammenfatning av teknisk informasjon om produktene

Hitachi DZ-MV550E
* Kompakt med ny ergonomisk design
* Ny og enkel hurtigmeny for å komme raskt i gang
* DVD-R- og DVD-RAM-kompatibilitet
* Plass for SD minnekort
* 800 K CCD bildesensor og 18x optisk zoom
* 640 x 480 oppløsning for stillbilder
* Fargesøker og LCD-fargeskjerm
* USB 2.0 tilkobling
* Vekt 490 gram*
* Mål: 64 mm x 89 mm x 146 mm*

Hitachi DZ-MV580E
Som ovenfor, men med følgende tillegg:
* 1,1 Megapixel CCD bildesensor og 10x optisk zoom
* 1280 x 960 oppløsning for stillbilder
* Vekt 500 gram*

* Mål og vekt ekskl. batteri

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen