Nye Duron er Athlon XP i forkledning

AMD har simpelthen koblet ut Duron-prosessorens evne til å lese L2 cache over 128 kB på disse prosessorene, selv om den rent fysisk finnes på CPU-en.(bilde: overclockers.ru)


Men i følge overclockers.ru (engelsk versjon hos X-bit Labs) er de resterende 128 kB med cache lette å få tak på - de er bare en liten oppkobling av en L2-bro unna. Følgelig har de postet en hel guide, med bilder og bruksanvisninger for hvordan man kan koble opp resten av cachen og spare et par hundrelapper på en Athlon XP.

I følge skjermbilder og ytelsestester fra nettsidene deres, yter en Duron på 1,6 GHz med 256 kB L2 cache nøyaktig likt en Athlon XP 1900+. Såvidt vi kan forstå gjelder dette bare noen av Duron-prosessorene, ettersom prosessorer som får aktivert 256 kB L2 cache uten å faktisk ha dette på plass, blir svært ustabile når de forsøker å lese minne som ikke finnes.

Ettersom cachen er den eneste forskjellen på de to prosessorene, er det nærliggende å konkludere med at alt AMD har gjort, er å frakoble cachen og gi prosessoren et nytt navn. På denne måten får AMD også utnyttet XP-prosessorer som ikke blir godkjent testet med 256 kB L2 cache, som har en feil i cachen over 128 kB e.l.

 

 

(Kilde: X-bit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen