Nye detaljer omkring NV40

Mye tyder på at tidligere rapporter stemmer godt overens med NVIDIAs neste grafikkort-generasjon. Ifølge nettstedet The Inquirer blir NV40, som lanseres 18 mars, svært spennende.

Kortet vil i likhet med ATI R420 støtte Pixel Shader 3.0, som skal være på plass i neste DirectX-revisjon fra Microsoft. Og NV40 skal endelig gjøre noe med den svake ytelsen i Half-Life 2 ved å kjøre spillet syv ganger raskere enn dagens beste fra selskapet. Også Doom III skal gå fortere, fire ganger fortere, i følge The Inq. Det er nesten så det høres ut til å være for godt til å være sant.

Den kraftige ytelseforbedringen kan forklares av det nye shader-språket, samtidig som maksinvare-shaderne i NV40 skal være langt bedre enn NV35. Selve brikken skal være tre ganger raskere/kraftigere enn NV35 og shaderne blir åtte ganger raskere.

NVIDIA NV40 får samtidig raskere minne enn vi er vant med til nå, med klokkefrekvenser på langt over 1 GHz. DDR 2-minnet skal operere på 600 MHz DDR, som effektivt blir 1200 MHz. Det er likevel ikke i nærheten av R420, som ventes å operere med 1600 MHz (800 MHz DDR) minnefrekvens.

NV40 kommer som vanlig i to varianter, med og uten "Ultra", der den "vanlige" versjonen "bare" får 500 MHz DDR minnefrekvens, effektivt 1 GHz. I tillegg skal NV40-kortene få noe som heter "silent running", uten at vi vet noe mer enn at dette antakelig har noe med stille operasjon å gjøre.

NV40 skal debutere på CeBIT den 18. mars i år under navnet GeForce FX 6XXX, så om circa tretti dager får vi vite om ryktene holder mål.

Samtidig ventes NVIDA å introdusere GeForce FX 5500, som blir en mellomting mellom FX 5200 og FX 5600 og dermed også det femte mellomklasse-kortet fra selskapet. Kilder i nærheten av NVIDIA sier til X-bit labs at kortet skal være et nybegynnerkort som skal fylle "bunnen" av markedet mens vi venter på billigversjonene av NV40 mot sommeren.

(Kilde: The Inquirer, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen