Nye designmobiler fra Nokia

Nokia presenterte for rundt et år siden en kolleksjon med designmobiler, hvor det var tydelig at utseendet hadde mer å si enn hva som faktisk befant seg under overflaten.

Nå kommer et nytt knippe designmobiler, men denne gangen kan vi ikke klage for mye på spesifikasjonene. I tillegg til teknologien har modellene design bygget på vakre kontraster, og preges av naturmaterialer og farger og er inspirert av ulike kulturer og klassisk håndtverk, heter det i en pressemelding fra Nokia.


Nokia 7380 – ny leppestift
Nokia 7280 har her i redaksjonen blitt kjent som leppestiftmobilen, og ingen av oss har klart å bruke den i mer enn en uke av gangen. Oppfølgeren 7380 kan skilte med tasteløs oppringing, 2 megapikselkamera, gode talekommandoer og selvsagt en MP3 spiller.

 

Nokias fargevalg har denne gangen falt på myke, varme, lyse farger. Størrelsen er det heller ikke noe å si på. Med en lengde på knappe 12 cm, bredde på 3 cm og høyde på 2 tar den ikke mye plass verken i lomma eller veska.

Internminnet på 7380 er bare 52 MB, så det er plass til skuffende få bilder og MP3-sanger før det sier stopp. Dessverre har verken 7380 eller noen av de andre nykommerne støtte for minnekort.

Nokia 7380 kan derimot skryte på seg å ha EDGE.

Nokia 7380 blir tilgjengelig på det norske markedet i løpet av de tre første månedene av 2006, og vil trolig ha en pris på rundt 4000 kroner.

7370_1Nokia 7370 - blomstrende ”rotafon”

Som første av sitt slag fra Nokia, er 7370 en mobiltelefon du snurrer eller roterer for å åpne. Vi har tidligere sett samme typen løsning fra Motorola og Sony Ericsson, og synes løsningen er både spennende og lekker.

Fargene er også i dette tilfellet varme og lyse, i forskjellige bruntoner. Rundt displayet er det blomstermønster, som gir mobilen et spesielt utseende.

Ettersom skjermen dekker store deler av mobilen når den er lukket, er den større enn på de andre mobilene i den nye serien. Skjermen er på imponerende 240x320 punkter og viser 262 000 farger.

 

I tillegg har den 1,3 megapikselkamera, FM-radio og bluetooth for rask overføring. Det ser ikke ut til å være MP3-spiller på 7370. Derimot har også denne modellen EDGE, og et internminne på 17 MB.

 

Også 7370 vil være tilgjengelig innen mars 2006, og prisen er forventet å ligge på rundt 2500 kroner.

Nokia 7360 – enkel eleganse7360

Den siste modellen i den nye L’Amour kolleksjonen er 7360. Også denne har fått nye farger, men ellers er spesifikasjonene mindre imponerende enn de to forrige modellene.

 

Med et enkelt kamera, og uten MP3-spiller er dette en enklere mobiltelefon enn de vi nettopp har beskrevet. Men ettersom prislappen også er lavere, er dette designmobilen for de som ikke har lyst til å bruke store penger på ny mobiltelefon, men allikevel få en lekker mobil utenom det vanlige.

Selv uten MP3-spiller kan man med 7360 høre på musikk. Den er utstyrt med FM-radio, og både 7360 og de andre modellene leveres med hodesett. Internminnet er på 4 MB.

Prisen vil ligge på rundt 1600 kroner, og kommer på markedet samtidig som de andre modellene i L’Amour kolleksjonen.

Vi kommer snart med flere bilder av de nye mobiltelefonene, og gleder oss til Ã¥ fÃ¥ dem til test.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen