Nye design-modeller i Sony T-serien

T20 leveres i svart/hvitt og fine farger.
T20 leveres i svart/hvitt og fine farger.

Sonys T-serie er laget for å tilfredsstille de som legger vekt på design. Samtidig er vår erfaring med dem at de fungerer meget bra. Skyvedekselet foran, som også fungerer som strømbryter, er langt bedre løsning enn de fleste andre vi ser.

Disse kameraene har internt objektiv, såkalt foldeobjektiv. Det gjør at ingenting stikker ut av kameraet, selv når det på, og du får et meget kompakt og hendig kamera. Ulempen er at lysstyrken vanligvis er noe lavere, og den optiske kvaliteten likeså.

Tidligere har vi sett at Sony klarer å gi disse objektivene akseptabel kvalitet. Men vi er litt spente på T100, for det har fått 5x zoom i et slikt objektiv, og det har vi aldri sett tidligere. Små kameraer som dette ha vært begrenset til 3x zoom, slik det også er på T20. Zoomområdet tilsvarer 35-175 på T100 og 38-114 på T20.

Begge modellene har utgang for HDTV, slik at du kan vise bildene i TV-ens maksimale oppløsning, selv på nye storskjermer.

3-tommers skjerm på T100
3-tommers skjerm på T100

Kameraene bruker den samme prosessoren som Sony Alpha. Det betyr at du også får noe av den samme funksjonaliteten, slik som fjerning av røde øyne, opplysing av mørke områder i kontrastfylte motiver og nå har også kameraet ansiktsgjenkjenning, så du kan velge at det skal fokusere og eksponere etter ansiktene i bildet.

I motsetning til T50, har ikke T100 trykkfølsom skjerm. Den har mer tradisjonelle kontroller på baksiden. Skjermen er likevel på hele 7,6cm (3 tommer), som er behagelig stort, men gir mindre rom for fingre og knapper. T20 har skjerm på mer tradisjonelle 6,3cm (2,5 tommer).

Du får både T20 og T100 i svart og børstet stål. T100 får du i tillegg i rødt, mens T20 kan leveres i rosa.

T100 vil få en veiledende pris på 4490 kroner, mens T20 vil koste 3390. Begge modellene blir tilgjengelige i mars.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen