Nye CTPer av Microsoft Expression


En av demoene fra Interactive Designer. Klikk på bildet!

Dette er første Community Technology Preview Microsoft har sluppet av Interactive Designer. Tidligere har de lagt ut tre CTPer av Microsoft Expression Graphic Designer, som har hatt kodenavnet Acrylic, og også dette programmet har fått en ny CTP i dag.

Den mest spennende er likevel Interactive Designer, tidligere kalt Sparkle. Programmet er beregnet på designere for å lage brukergrensesnitt som benytter seg av Windows Presentation Foundation, tidligere kjent som Avalon. For utviklere vil dette være kjent som plattformen som lar deg skrive XAML-filer for å beskrive brukergrensesnittet. Denne XAML-koden kan deretter importeres direkte inn i Visual Studio av utviklerne.

Mange spekulerer nå i om Interactive Designer er laget for å være Microsofts Flash-konkurrent, og det skal man ikke se helt bort fra. Programmet har mange egenskaper som kan minne om de Macromedia Flash har, og brukergrensesnittet til Interactive Designer er svært likt det man finner i Flash. Likevel er Microsoft-programmet rettet mer mot desktop-applikasjoner enn Flash er.

En rask test av Interactive Designer, viser at det er mulig å lage svært gode brukergrensesnitt ved hjelp av programmet. Vi har ikke selv laget noen, men kikket på demoene Microsoft har lagt ved, og vi må si at vi er overbevist. Bildet øverst i denne artikkelen er en simulering av zoom-effekten i Mac OS Xs Dock. Legg merke til refleksjonen under verktøylinjen.

Eksempelprosjektet fra det andre skjermbildet har svært pene animasjoner hver gang du velger produkt i venstremenyen, og et søkelys beveger seg i jevne bevegelser rundt på "gulvet" i bildet.

Om du har lyst til å kikke på de ulike Expression-produktene fra Microsoft, finner du mer informasjon på Microsofts hjemmesider. Vi gjør oppmerksom på at du er nødt til å registrere deg for å få lastet ned Expression-prøveversjonene.

Kilde: eWeek

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen