Nye Conficker-varianter dukker opp

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En ny variant av Conficker-ormen, Conficker B++, ble for noen dager siden oppdaget av forskningsinstituttet SRI International.

På overflaten er Conficker B++ nesten identisk med originalen Conficker. Forskjellen mellom de ulike variantene skal ligge i antall subrutiner – en subrutine er en del av en kode som gjør at ormen kan utføre en bestemt oppgave.

Conficker B, en av variantene av ormen, skal visstnok bestå av hele 297 subrutiner og Conficker B++ skal ha ytterligere 39.

Maskiner som er blitt infisert med Conficker kan brukes til å utføre mange forskjellige oppgaver, blant annet spre spam, avlytting av tastetrykk eller sende ut Denial of Service (DoS)-angrep.

Foreløpig har en gruppe som kaller seg for Conficker Cabal begrenset omfanget av skadevirkningen av Conficker ved å avsløre algoritmen som ormen bruker for å lete etter kode på nettet som kan brukes til å øke skadevirkningen.

Gruppen Conficker Cabal skal være et samarbeide mellom Microsoft og flere andre selskaper og organisasjoner ved bekjempelse av denne aktuelle ormen

Ifølge nettstedet hostexploit.com, som overvåker Conficker og andre trusler, ble B++ først oppdaget for to uker siden.

Conficker bruker et sikkerhetshull i Windows, et hull som Microsoft fikset allerede i oktober i fjor.

Beskyttelse

Ferske Windows-oppdateringer kan lastes ned via Windows Update. Du bør også sørge for å ha oppdatert antivirusprogram installert – du finner en oversikt i vår guide.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen