Nye Catalyst-drivere fra ATI

ATI fortsetter utviklingen av forhåpentligvis bedre og mer stabile drivere i kampen mot NVIDIA. En kamp som det unektelig kan virke som om selskapet er i ferd med å vinne. NVIDIA har blant annet blitt anklaget for å lage et "subsett" av DirectX 9 i driverne sine for kunne holde tritt med ATI sine RADEON-kort og optimaliserer drivere for enkelte "benchmark-programmer", mens ATI på sin side ser ut til å vinne flere og flere tilhengere.

For ikke lenge siden var det derimot omvendt. Da ble ATI anklaget for å "jukse" med driverne, mens NVIDIA sine Detonator-drivere ble hyllet av alle.

Det største med de nye driverne er kanskje den automatiske "VPU Recover"-funksjonen. Denne gjør at Windows ikke lenger krasjer når grafikkortet gjør det, en sann plage for alle som overklokker grafikkortene sine. VPU Recover lar RADEON-kortet starte på nytt av seg selv når det krasjer i stedet for å kreve at hele maskinen startes på nytt.

Catalyst-driverene oppgraderer også brukergrensesnittet i skjermegenskapene til Windows med én enkelt side for Direct3D og OpenGL-instillingene, og lar brukerne lagre preferanser per spill eller program - en funksjon som tidligere bare var tilgjengelig i tweaker-programmer som Rage3D Tweak.

Selv om de fleste XT-kortene ikke har landet i Norge enda, har driveroppdateringen til ATI tatt høyde for funksjonene i disse. "Overdrive"-funksjonen i Catalyst 3.8 sørger for å sjekke temperaturen i kortet og justerer hastigheten opp eller ned innenfor "trygge grenser" satt av ATI. Merk at denne funksjonen ikke fungerer med mindre du har et RADEON XT-kort.

Last ned de nye driverne for Windows XP fra ATI sine hjemmesider.

(Kilder: ATI, The Tech Report)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen