Nye Canon Powershot A-kameraer

Canon lanserte 3 nye modeller – A710 IS, A640 og A630.

 

A710 IS

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av A710 IS i produktguiden
A710 IS har 7 megapiksler, 6x optisk zoom og bildestabilisator. Det høres med andre ord ut som et ganske avansert og stort kamera. Avansert er det, men ikke stort. Det er i Canons billig-serie, og til å være det, er det ekstremt godt spesifisert.

I tillegg til høy oppløsning, mye zoom og bildestabilisator, har kameraet vanlige manuelle funksjoner som lukkerprioritet, blenderprioritet og full manuell eksponering. Du har til og med avanserte funksjoner som å kunne synke blitsen på første eller andre lukkergardin.

Det rare er at kameraet kjennes billig, er av hel plastikk, og gir inntrykk av å være i billigserien (noe det også er). Vi synes bare at det er litt pussig at et slikt kamera er plassert i den serien. Men dette er altså en ulv i fåreklær. Hva gjelder billig, så er jo det også et definisjonsspørsmål, siden veiledende pris på

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av A640 i produktguiden
kameraet er 3299,- kroner.

A640 og A630
A640 er litt større enn A710 IS, men har også høyere oppløsning. Det har fått hele 10 megapiksler, og betyr at Canon har kastet seg på megapikselracet igjen, et race de forsøkte å hoppe av i vår. Tydeligvis var ikke markedet modent, og vi er tilbake på om-å-gjøre-å-ha-den-modellen-med-høyest-oppløsning-kjøret – dessverre.

Men mer spennende enn 10 megapiksler er det at kameraet har fått 6,3cm (2,5 tommer) vridbar skjerm. Dette er så vidt vi vet de første kameraene med så stor vridbar skjerm.

A640 har ikke bildestabilisator, og har 4x optisk zoom, så hvis du ønsker mer zoom og bildestabilisator, er A710 IS kameraet. A640 har likevel den høyeste prisen – på grunn av oppløsningen, og

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av A630 i produktguiden
koster veiledende 3799,- kroner.

A630 er likt 640, men har 8 megapiksler i stedet for 10, og kommer i sølv i stedet for svart. Det gjør at prisen går ned i 3099,-

Alle kameraene bruker AA-batterier, så du slipper å gå tom for strøm på feil sted. Det er også noen av de få kameraene igjen på markedet som har optisk søker.

Med så mye zoom som det er på disse kameraene, synes vi Canon kunne spandert et vidvinkelobjektiv på ett av dem. Det er dessverre fraværende, men det er mulig å få både tele- og vidvinkelkonverter til alle modellene.

Alle sammen vil bli tilgjengelige i september.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen