Nye Canon A3+ fotoskrivere

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av Pro 9500 i produktguiden

Valg av pigmentert eller dye-basert blekk er alltid en avveining om du ønsker mest mulig trøkk i fargene eller om du vil ha lengst mulig varighet på utskriftene. Dette har Canon nå løst ved å tilby to skrivere, der den ene benytter tradisjonelt dye-basert blekk, og den andre pigmentert blekk, som er nytt for Canon.

Canon Pixma Pro 9500 heter den nye toppmodellen, som skriver ut i papirstørrelser over A3+, og har mulighet for rett papirbane for utskrift på medier opp til 1,2mm tykke. Den er den første skriveren fra Canon som bruker pigmentert blekk. Den har totalt 10 blekkassetter, som inkluderer matt svart og grå, for å kunne lage ekte svart/hvit-utskrifter. Uten grått må man blande andre farger, og da er fargestikk nesten uunngåelig.

Pixma Pro 9000 bruker det vanlige Canon-blekket ”Chroma life 100”, og har ikke matt svart og grått. Til gjengjeld gir det mørkere svart, og litt kraftigere farger.

Begge skriverne har en oppløsning på 4800x2400 punkter og har separate blekkassetter for hver farge. De støtter utskrift til CD/DVD.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av Pro 9000 i produktguiden

Samtidig ble det lansert nye papirtyper. Det ene er et Premium Matte, som er tykt (210g/ m 2 ). Det andre er et papir laget av bomull, og har en svært myk overflate. Det tredje er Photo Rag, og absorberer blekk spesielt godt, og egner seg til fotokunst.

Pixma Pro 9000 vil koste et sted i nærheten av 6500,- kroner, mens 9500 vil koste ca 2000,- kroner mer. De vil bli tilgjengelige tidlig på høsten.

Pressemelding om de nye skriverne, med fullstendige spesifikasjoner kan du laste ned i PDF-format.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen