Nye Canon-objektiver

EF 70-200f/4 L IS USM

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av 70-200 f/4 IS i produktguiden

På Canons presselansering i dag, har de lansert disse to objektivene. Begge er L-objektiver, og med andre ord av ypperste klasse. 70-200 f/4 IS har vært etterspurt ganske lenge, da versjonen uten IS har vært meget populær, men mange ønsket den med IS. Hvis du absolutt måtte ha IS, var du nødt til å kjøpe 70-200 f/2.8 IS, som kostet tre ganger så mye.

Ikke overraskende er 70-200 f/4 IS dyrere enn versjonen uten IS, så du må likevel ut med en del penger, men hvis det er optisk like bra som forgjengeren, så er det verdt det.

Objektivet er på de fleste områder identisk med forgjengeren, men det veier 55g mer, og har altså fått bildestabilisator. Det har ellers de samme spesifikasjonene og samme vekt. Vi vet lite om bildekvaliteten, men det er gjort endringer som optimaliserer det for digitalkameraer.

Brytere for autofokus og bildestabilisator er endret litt, slik at de ikke så lett slår seg av eller på ved en feil. Autofokusen skal også være forbedret – både med hensyn til hastighet og presisjon. Blenderen er nå sirkulær, så man skal få penere bokeh (bakgrunnsuskarphet). I likhet med alle L-objektiver, er det beskyttet mot fuktighet og støv, så du kan bruke det under krevende forhold.

Objektivet får en veiledende pris på 12 499,- kroner, og blir tilgjengelig i oktober.

EF 50mm f/1.2 L USM

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av 50mm f/1.2 i produktguiden

Canon lanserte også en 50mm med høy lysstyrke. For et par år tilbake stoppet de produksjonen av sin ekstreme 50mm f/1.0, da den hadde kvalitetsproblemer. Den er nå erstattet av en litt mindre lyssterk, men til gjengjeld antakelig optisk mye bedre 50mm f/1.2

Et slikt objektiv egner seg spesielt til arbeid der du trenger stor kontroll over dybdeskarpheten, og portretter peker seg ut. Objektivet er laget med det ypperste Canon har av glass, og med eksotiske belegg for å gi optimal bildekvalitet, og det koster også deretter. Veiledende pris er 13 999,- kroner, så dette er en 50mm for spesielt interesserte. Hvis du kan klare deg med en halv blender mindre, og ikke vann- og støvbeskyttelse, så slipper du unna for nærmere en tredel av prisen. Også dette objektivet vil bli tilgjengelig i oktober.

Canon har nå 4 70-200mm objektiver, og alle sammen er i L-serien. De har også 4 50mm-objektiver, så her er det mye å velge i. Canon sier at 70-200 f/4 uten IS vil fortsette å leve en stund til. Antakelig vil markedet være der fordi den vil forbli billigere enn den nye IS-versjonen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen