Nye bredbåndsløsninger under utvikling

bredbånd

Per i dag har mange av oss tilgang til "bredbånd" via TV-kabel, xDSL og fiber. Nå melder nettsiden PCWorld.com om at en rekke trådløse teknologier er under utvikling som skal kunne utvide dette tjenestetilbudet. Enkelte av løsningene skal være tilgjengelige for brukere som ikke har noen andre bredbåndsalternativ, på grunn av sitt bosted.

PCWorld.com har testet tjenester som leveres av Navini Networks og IPWireless, og skal ha blitt imponert over overføringshastigheten og brukervennligheten.

Mobilnettet
Bedriften Navini Networks tilbyr bredbånd via UMTS, som er i utgangspunktet en standard for neste generasjons nettverk for mobiltelefoner.

modem Navini bruker et trådløst modem, som for eksempel kan knyttes til en PC med en Ethernet-kabel. Det skal ikke være behov for noen ekstra programvare, kun en nettleser. Konfigurasjon av systemet skjer ved å skrive inn et IP-nummer på en side i nettleseren. Dette skal med andre ord være et svært brukervennlig system.

Tjenesten fra Navini Networks skal kunne tilby hastigheter på 1,5 Mbps ("downstream") og 987 kbps ("upstream"), men de reelle hastighetene blir nok 10% mindre. Prisen på tjenesten skal ligge på samme nivå som for Internett via xDSL og TV-kabel, for lignende hastighet.

802.20
IPWireless er en bedrift som leverer en trådløs Internett-tjeneste på en av Hawaii-øyene. Tjenesten er en del av et prøveprosjekt for en ny standard for bredbånd som utvikles av IEEE working group. Den nye standarden kalles 802.20 eller "Mobile Broadband Wireless Access" (MBWA), og den er utviklet spesielt med tanke på mobile brukere. Tjenesten bruker et allerede etablert nettverk for mobiltelefoner. Prisen for tjenesten skal være på samme nivå som Internett via xDSL og TV-kabel.

IPWireless Tjenesten bruker et USB-basert modem. Etter installasjon av en driver og en enkel konfigurasjon via en nettside, er man på nett med "downstream"-hastigheter mellom 300 og 400 kbps. Ifølge IPWireless, skal tjenesten støtte opptil 3 Mbps ("downstream") og 1 Mbps ("upstream").


802.16a (WiMax)
Intel driver med utvikling av en ny standard, 802.16a, også kalt WiMax. Denne standarden skal være en variant av trådløs infrastruktur for mobiltelefoner. Se en pressemelding fra Intel fra 9. juli.

Markedsanalytiker Shiv Bakhshi fra idcresearch.com mener de nye teknologiene som er nevnt, kan være et godt alternativ for blant annet hjemmebrukere som ikke har andre muligheter for bredbånd, på grunn av sitt bosted. De skal også være et godt alternativ for forretningsfolk på farten. Alle løsningene er blitt testet og de virker foreløpig tilfredsstillende, men om behovet virkelig er tilstede vil fremtiden vise.

(Kilde: PCworld.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen