Nye bladservere på vei

BladeCenterH - for stort for SMB?
BladeCenterH - for stort for SMB?

IBMs BladeCenter har plass til inntil 14 bladservere. Små og mellomstore bedrifter har imidlertid ikke nødvendigvis behov for såpass mange servere med det resultat at man egentlig benytter for mye fysisk plass for å få plass til kanskje bare fem servere i en BladeCenter-kasse.

Det rapporteres nå at IBM har sett kritisk på sine egne blad-produkter og ønsker å lansere noe som passer enda bedre inn i en SMB-modell. Det har ikke blitt bekreftet nøyaktig hva man kommer til å lansere, men tanken er selvfølgelig mindre fysisk plass og færre servere.

Tanken bringer oss derfor til en sjanse for at IBM kommer til å lansere en ny BladeCenter-kasse med nye bladservere i et helt annet format enn tidligere. IBM har som nevnt ikke kommet med detaljerte planer på dette, men for at SMB-kravene skal tilfredsstilles optimalt må det nok fysiske endringer på blad-produktene.

Vi regner med at alle de tidligere plug-in-modulene vil være kompatible med et eventuelt nytt produkt. Den største fordelen med BladeCenter er betydelig lavere administrasjonskostnader og enklere oppsett siden alt er integrert i ett system - eksempelvis KVM, overvåkning, nettverk, strømforsyninger og kjøling.

(Kilde: ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen