Nye billigkameraer fra Pentax

Pentax er ikke kjent for å lansere verdens mest spennende kompaktkameraer, og tross noen svært gode speilreflekskameraer i senere år må man vel si at deres bidrag i kompaktklassen har vanskeligheter med å skille seg ut fra mengden. Dette ser i det store og hele ikke ut til å ha endret seg nevneverdig denne gangen heller, med lanseringen av Optio E70 og Optio P70.

Pentax Optio E70
Pentax Optio E70

Pentax Optio E70 får 10 megapiksler og 3x zoom som tilsvarer 35-105mm ved fullformat. Ikke spesielt imponerende, og det er heller ikke skjermen på 6,1 cm (2,4") og 112000 punkter. Videofunksjonen støtter opptak i 640 x 480 punkters oppløsning, men vil du ha lyd må du gå ned fra 30 bilder per sekund til 15.

I det hele tatt ser Pentax Optio E70 ut til å være et utpreget billigkamera som det ikke er spandert noe særlig på. I så måte kan det godt tenkes å være egnet som avkommets første kamera.

Pentax Optio P70
Pentax Optio P70

Da er Pentax Optio P70 litt mer spennende å se nærmere på. Oppløsningen er litt høyere, noe som ikke nødvendigvis betyr at bildekvaliteten er bedre, og i tillegg er skjermen en tanke større og med doble oppløsningen i forhold til E70. P70 har også fått bedre blender enn lillebroren, og større brennviddeomfang. E70s vidvinkel som tilsvarer 35mm er ikke noe å rope hurra for, men P70s 27,5mm begynner å ligne noe. Desverre er det ingen av kameraene som har fått ekte bildestabilisering - begge to er kun utstyrt med ulike varianter av elektronikk som jukser det til, heller enn ekte bildestabilisering som sådan.

Pentax Optio E70 og Pentax Optio P70 ser ut til å få veiledende pris i Norge på henholdsvis ca kr 1150,- og kr 1795,-.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen