Nye billigkameraer fra Fuji

Fujifilm har i dag annonsert to nye kameraer i sin FinePix A-serie, beregnet på de som har behov for et ålreit digitalkamera men ikke har verdens største lommebok.

Fujifilm FinePix A610 kommer bare et drøyt halvår etter forgjengeren, FinePix A600 som ble sluppet i juni 2006. Hvorfor kameraet oppgraderes etter bare seks-syv måneder vet vi ikke, men sammenligner vi kameraene ser vi at forskjellene er minimale, i alle fall på papiret. Den ene forskjellen vi velger å bite oss merke i er at brikken er blitt betraktelig mindre, uten at oppløsningen er gått nevneverdig opp, noe som kan bety en økning i bildestøy. Fuji kan imidlertid også ha fått til bedre signalbehandling siden sist, så dette er noe vi ikke tør si sikkert før en eventuell test av kameraene opp mot hverandre. begge kameraene har forøvrig Fujifilms Super CCD HR-sensor, en brikke som tradisjonelt har gitt meget god bildekvalitet. At Fuji velger å bruke slike brikker i sin billigserie er noe vi setter pris på.

Det andre nye kameraet er FinePix A800, et kamera som ser ut til å ha relativt brukbare spesifikasjoner til å være et billigkamera, spesielt dersom Fujis tradisjonelle styrke, bildekvaliteten, opprettholdes også på dette kameraet med sine 8,3 megapiksler. Begge kameraene har forøvrig en ganske begredelig videofunksjon på bare 320x240 piksler - A800 sin er til og med uten lyd! Av positive ting å merke seg er blant annet at akkurat som Fuji FinePix F40fd får begge de nye A-serie kameraene mulighet for å benytte både det vanlige xD-kortet såvel som SD-kort. Dette har vi ønsket oss lenge, og Fuji har tydeligvis lyttet til kundenes behov.

I følge Bente Vikenes hos Fujifilm Norge selger A-serien heller dårlig i Norge, og Fujifilm Norge ønsker derfor å tone ned hele FinePix A-serien og kommer derfor ikke til å ta inn de nye kameraene i denne serien. Man skal imidlertid ikke utelukke at A610 og A800 kan bli tilgjengelige i Norge om andre forhandlere og/eller importører velger å ta dem inn. I utlandet vil kameraene i utgangspunktet bli tilgjengelige fra slutten av februar.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen