Nye bilder av Windows Mobile 7

Windows Mobile 7 har fokus på trykkfølsomme skjermer. Her er det lagt til en rekke dra-og-slipp-funksjoner som vi blant annet finner hos Iphone.

Les mer:

- Slik blir neste Windows Mobile
- Slik blir mobilen i 2018
- Dette kommer i 2008


Vista på mobilen?

Først og fremst vil vi selvsagt legge merke til det nye brukergrensesnittet. Det vil nå ligne litt mer på Windows operativsystem Vista. Det vil også være en overgangsanimasjon for hver gang du skifter vindu. Skjermen i hvilemodus kan være animasjoner eller videosnutter. Funksjoner du bruker sjelden vises som semi-transparente ikoner.

Brukergrensesnittet gjør det mulig å bruke fingrene i stedet for skjempenn. Det blir altså mulig å bla gjennom lister og menyer i forskjellige retninger, ved å dra fingeren over skjermen. I tillegg skal det bli mulig å dra-og-slippe for å flytte på vinduer, ikoner og lignende. Et skjermtastatur likt det vi finner på Iphone også komme i den endelige utgaven. I motsetning til Iphones operativsystem (per dags dato), blir det mulig å kopiere og lime inn tekst.

Det skal bli mulig å bruke kameraet på mobilen som en bevegelsessensor. På denne måten kan du riste mobilen for å låse tastaturet, besvare samtaler, ja, en hel rekke funksjoner. Å bla gjennom sider (tabs) eller bytte låt ved å riste telefonen, er av funksjonene som er nevnt.  Sony Ericssons ristenavigasjon har vel ikke blitt noen hit, og vi er vel kanskje en smule skeptiske til om dette vil bli er en brukbar løsning. Windows Mobiles bevegelsesfunksjoner krever at kamerafunksjonenen står på kontinuerlig, og dermed vil også batteriet tappes for strøm.

For lite, for sent?
Det later ikke til at det er de helt store endringene som kommer i den nye versjonen. Med tanke på at versjonen visstnok ikke skal lanseres før om ett år, altså i 2009, vil ikke Windows Mobile alene ha utvidet funksjonalitet.

Nokia vil ha en videreutviklet Series 60-versjon tilpasset trykkfølsomme skjermer, Sony Ericsson vil ha videreutviklet Symbian UIQ. I tillegg vil Apple sannsynligvis ha fylt "hullene" i sitt mobile operativsystem (for eksempel MMS-funksjon, kopier/lim inn, videoopptak). Googles operativsystem Android slippes også før Windows Mobile 7, og kan i hvert fall utkonkurrere på pris ettersom dette operativsystemet er gratis.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen