Nye bevis på iPhone?

iPhone-ryktene

Ryktene om en telefonutgave av iPod er alt annet enn nye. Spekulasjonene har gått høyt i minst to år.

Apples samarbeid med Motorola gjorde at mange trodde en Apple-telefon var rett rundt hjørnet. Fruktene av samarbeidet, Motorola Rokr E1, var derimot ingen iPhone, og langt fra noen suksess.

Ryktene fikk igjen vann på mølla da Apple søkte om rettighetene til varemerket "Mobile Me".

En japansk elektronikkprodusent skulle også ha inngått en avtale med Apple om utvikling av en mobiltelefon. Dette ryktet ble senere avvist.

Apples finansdirektør sa nylig at selskapet "sitter ikke og gjør ingen ting" i forhold til mobiltelefoner.

Ryktene og spekulasjonene rundt en eventuell mobiltelefon fra Apple går høyt om dagen. To nye hendelser sørger nå for mer drivstoff til iPhone-ryktene.

Det er nettstedene Engadget og Appleinsider som står bak de siste spekulasjonene. I følge nettstedet har en av leserne fortalt om en bekjent fotograf som ble hyrt inn til å ta produktbilder av en ny mobiltelefon.

Den nye telefonen blir av leseren beskrevet som "den glatteste, mest sexy fordømte telefonen han [fotografen] noensinne har sett". Lanseringsdatoen skal i følge leseren være satt til august måned.

Denne påstanden kan imidlertid være oppspinn, og må tas med en god klype salt. Derimot kan det vise seg å være litt mer hold i detaljene nettstedet Appleinsider skriver om.

Ifølge nettstedet, skal den siste utgaven av Apples iPod-oppdateringsprogram inneholde referanser til en "t_feature_app_PHONE_APP"-applikasjon. En leser har studert koden i den siste utgaven, og kommet over flere linjer som ikke har vært der tidligere.

Variablene "kPhoneSignalStrength," "clPhoneCallHistoryModel," prPhoneSettingsMenu," "prPhoneSettingsMenuView," prPhoneEnableSetting" og "prPhoneMenuItem" tyder alle på at programvaren fra nå av skal kunne brukes sammen med en mobiltelefon.

Appleinsider-leseren som har analysert iPod-programvaren, påpeker at dette sannsynligvis ikke har noe med Motorolas iTunes-mobiler å gjøre, siden disse ikke benytter seg av iPod-operativsystemet.

For litt over en uke siden ga Apples finansdirektør, Peter Oppenheimer indikasjoner på at selskapet jobber med en mobiltelefon.

Uttalelsene han kom med tydet imdlertid ikke på at en eventuell mobiltelefon fra selskapet var nært forestående:

- Når det gjelder mobiltelefoner, tror vi ikke at dagens mobiltelefoner er de beste musikkspillerne. Det tror vi iPod er. Men dette kommer til å forandre seg etter hvert. Og vi sitter ikke og gjør ingen ting, svarte Oppenheimer på spørsmål om hva Apple gjør i forhold til Sony Ericssons Walkman-suksess.

Hvorvidt Apple kommer med en iPhone, og om den kommer i løpet av august, er selvsagt bare spekulasjoner.

(Kilder: Engadget.com, Appleinsider.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen