Nye barebone-modeller fra MSI

Mini barebone-systemer kan best beskrives med ett ord: "Hot". Stadig flere modeller pumpes ut på markedet, men vi har enda til gode å se den perfekte modellen. Kanskje kommer den fra MSI, som nå benytter CeBIT-messen til å utvide sitt barebone-sortiment.

MPC 651
MPC 651 er basert på SiS 651-brikkesettet, samme brikkesett som MEGA PC MS6251 er basert på. Boksen støtter Socket 478 Pentium 4/Celeron, DDR333-minne og AGP 8x grafikkort. 5.1-kanals lyd med S/PDIF er på plass, og det samme er en innebygget kortleser.

MPC 865
Som navnet antyder er denne modellen basert på Intel 865-brikkesettet, nærmere bestemt G-versjonen. Det byr støtte for Socket 478-prosessorer og innebygget grafikk. Doble DDR400 minnekanaler, AGP 8x, 6-i-1 kortleser, 802.11b trådløst nettverk og 5.1-kanals lyd er noe av det MPC 865 kan friste med.

MPC 400
MPC 400 er basert på VIA KM400-brikkesettet, og støtter Socket A-prosessorer. DDR333-minnestøtte og AGP 8x er på plass, i tillegg til 5.1-kanals lyd og minnekortleser. Vi kunne nok heller tenke oss å se nForce2-brikkesettet blitt brukt, men så har da også MSI allerede en modell på markedet basert på nForce2, ved navn MEGA 180.

Som vi ser kommer alle tre modellene uten LCD-skjermen vi kjenner fra tidligere MSI-modeller. Det foreløpig usikkert hva disse tre modellene ellers tilbyr av funksjonalitet, dvs. om de kommer med fjernkontroll, har mulighet for å spille av CD/DVD-plater uten å starte opp OS, etc. Det kan virke som om dette er "billigmodeller" fra MSI, som kommer uten en del av funksjonene vi finner i f.eks. MEGA 180 og MEGA 865. Valget av brikkesett tilsier også at dette er "low-end"-modeller, kanskje med unntak av MPC 865.

Hetis 865GV
Denne modellen skiller seg litt fra de andre, bl.a. ved at den kan plasseres på høykant. Nok en gang er det Socket 478-prosessorer som støttes, i og med at boksen er bygget på i865GV-brikkesettet. Doble DDR-minnekanaler støttes og AGP 8x grafikkrets er innebygget. DVI- og TV-utganger finnes også på boksen. I likhet med de andre modellene er også 5.1-kanals lyd på plass.

Det er enda ikke kjent når modellene er klare på markedet her til lands, eller hva de vil koste.

(kilde: MSI)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen