Nye bærbare fra HP
Teknofil

Nye bærbare fra HP

Som du sikkert har fått med deg fikk vi i forrige måned nye prosessorer både for minibærbare og mer konvensjonelle datamaskiner, og produsentene er i full gang med å få den nye teknologien inn i bærbare og stasjonære PC-er. Med bakgrunn i dette vil vi utover vinteren og våren stadig bli introdusert for nye og forbedrede modeller.

Les også: Datamaskinene blir dyrere i år

Nå er det HP som har lansert en tre-fire nye bærbare modeller, og vi starter i det små med å ta for oss den nye HP Mini 210. Som de fleste andre PC-produsenter putter altså HP nå siste generasjon Atom-prosessor inn i sine nye minibærbare, og i testen av Eee PC 1005P fra Asus så vi at dette betyr bedre batterilevetid. Men den nye prosessoren bidrar i seg selv ikke til merkbart bedre ytelse.

Som et forsøk på å bøte litt på dette ser vi i stedet at HP øker hastigheten på harddisken fra de sedvanlige 5400 til 7200 RPM (omdreininger i minuttet). En kjappere harddisk hjelper selvfølgelig ikke i seg selv med tanke på prosessorkrevende oppgaver, men datamaskinen vil gjerne føles kjappere og mer responsiv ettersom operativsystem og programmer starter raskere. Operativsystemet er forresten Windows 7 Starter.Ellers nevner vi elementer som FlushGlass design, altså at skjemglasset går helt til kanten på lokket, chicklet tastatur og pekeplate som kan brukes med to fingre. PC-en skal være tilgjengelig i disse dager og kommer i fire farger: sort, sølv, rød og blå.

Kjappe data: HP Mini 210 | 10,1" LED LCD | Atom N450 | 1 GB RAM | 250 GB disk (7200 RPM) | 6 cellers batteri (9,5 timer) | 802.11b/g + Bluetooth | webcam | 1,1 kg | kr. 3000,-

Design for damene
Som også var tilfelle høsten 2009 får vi en spesialutgave rettet spesielt mot det svake kjønn moderne motebevisste kvinner. Denne minibærbares fulle navn er HP Mini 210 Vivienne Tam II Special Edition, og med en design i sommerfugler og gull er den uten tvil et blikkfang. Det var jo også forgjengeren.Men det er mer enn kun et lag maling som gjør forskjellen fra en konvensjonell Mini 210 og denne spesialutgaven. Den har en litt større harddisk på 320 GB, 2 GB RAM og Windows 7 Home Premium. I tillegg skal den etter sigende har bedre lyd (fra Beats) enn mye annet i denne klassen, men med tanke på høyttalerne vi vanligvis finner i minibærbare skal det strengt tatt ikke så mye til.

Ulempen med Vivienne Tam II Special Edition er at den koster en tusenlapp mer enn en vanlig HP Mini 210, og at den kun kommer med 3 cellers batteri.

Til alle guttekjærester der ute må vi dessverre (eller kanskje heldigvis for deg med slunken bankkonto) melde at den ikke vil være å få tak i før godt etter valentinsdagen, nærmere bestemt mars måned.

HP TouchSmart tm2
Litt merkelige og ikke minst kule maskiner fra HP har kommet i deres tx-serie - bærbare med vridbar berøringsskjerm som da kan gjøres om til tablet. Denne serien forandrer nå navn til TouchSmart tm2, men det er langt mer enn et nytt navn i denne nye generasjonen. AMD-prosessoren er nå byttet ut med CULV-teknologi fra Intel, vi har fått chicklet tastatur og den store pekeplate kan brukes med to fingre. Avhengig av behov kan grafikken svitsjes mellom Mobility Radeon HD 4550 fra ATI og Intels integrerte løsning.

Med Windows 7 tok touch et stort skitt fremover på denne plattformen, og sånn sett skal TouchSmart tm2 være et godt stykke foran sine forgjengere. Skjermen er av typen med Wacom kapasitiv touch og "Zero Force"-teknologi. Det siste der sier oss ikke så mye enn så lenge, men vi skal se nærmere på sakene når vi får tak i et eksemplar.HP TouchSmart tm2 skal være tilgjengelig fra disse dager og kommer i to utgaver:1080eo og 1090eo, og koster henholdsvis åtte og ni tusenlapper. Forskjellen på disse ligger i prosessor og minne. Kjappe data: 12,1" LED multitouch LCD | Pentium Dual Core SU4100/SU7300 | 3/4 GB RAM | 320 GB disk (7200 RPM) | ATI Mobility Radeon HD 4550 (512 MB) |  6 cellers batteri | 802.11b/g/n + Bluetooth | HDMI | webcam

G-serien
HP har kikket litt i krystallkula og spår at omtrent 90% av alle bærbare som selges i 2010 vil koste mindre enn 6000 kroner - og deres nye G-serie er forsterkninger nettopp i prisleiet fra fem til seks tusenlapper. De to modellene som kommer i mars heter G62 og G72, med skjermstørrelser på henholdsvis 15,6 og 17,3 tommer.G-maskinene vil ta i bruk Intels nye Core i3-prosessorer, som jo har grafikkløsning direkte på CPU-brikken. Men for den som er litt mer interessert i spilling vil maskinene også kunne leveres med Mobility Radeon HD 5430 fra ATI. Ellers nevner vi 7200 RPM harddisk, HDMI og webcam.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen