Illustrasjonsfoto.

Teknofil Nye Apple-ansatte må jobbe med falske produkter

Illustrasjonsfoto.

Nye Apple-ansatte må jobbe med falske produkter

Mistilliten til nyansatte er stor i det amerikanske selskapet.

Apple stoler tydeligvis ikke på sine egne ansatte. Selskapet har ansettelsesprosesser som pågår i flere måneder og tviler såpass mye på sine nye arbeidere at de blir satt til å jobbe med falske produkter.

Dette kommer frem i den nye boken "Inside Apple" – hvor teknologi-journalisten Adam Lashinsky har intervjuet ansatte og gravd i hemmelighetskulturen rundt det amerikanske selskapet.

– Luker vekk ugresset

Nye utviklere må for eksempel arbeide med falske produkter – det vil si varer som aldri dukker opp på markedet. Hensikten med dette er å luke ut utro tjenere. Hvis informasjon om det aktuelle produktet lekker ut, kan Apple raskt finne kilden og unngå å få detaljer om en ny og ekte iPhone på avveie.

En tidligere Apple-ansatt som arbeidet i seks år for selskapet, uttalte følgende til LinkedIn:

– En av vennene mine er seniorutvikler hos Apple. Jeg er helt sikker på at han jobbet med falske produkter i den første delen av karrieren sin. I tillegg varte intervjuprosessen hans i ni måneder. Det er intenst.

Need to know

Lashinsky beskriver videre en lukket og hemmelighetsfull organisasjon i boken sin. De ansatte – med unntak av toppsjefene – må kun jobbe med sine spesifikke oppgaver. Multitasking og kjennskap til hva som ellers foregår i bedriften er lite utbredt.

Dette er i stil med Need to know-prinsippet – hvor man ikke skal vite mer enn nødvendig for å utføre jobben sin.

Apple blir beskrevet som "anti-Google" av Lashinsky. Mens Apple har en streng organisasjonsstruktur, er Google mer åpen. Ansatte i Google får blant annet lov til å jobbe med egne prosjekter i en del av arbeidstiden, men dette er utenkelig hos Apple.

(Kilde: Business Insider)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen