Nye 3G-telefoner i Kina

Dette var også innledningen på den internasjonale PR-kampanjen for aksept av den nye kinesiske 3G-standarden TD-SCDMA.

Verdens største mobilland
Kina er verdens største mobilland med 340 millioner mobilabonnenter. Et tall som ventes å øke raskt i årene som kommer.

Testingen av den kinesiske 3G-standarden pågår for fullt, men nettene ventes ikke å være klare før til sommeren. Den forsinkede utdelingen av landets 3G-lisenser ventes først i slutten av året.

- Vi ser det som den rette tiden for å markedsføre teknikken nå, ettersom den er i en rask utvikling for tiden. Flere og flere internasjonale aktører innen telekom angasjerer seg i utviklingen, sier Wang Jing, generalsekretær for Td-scdma Forum, til nyhetsbyrået Total Telecom.

Av internasjonale samarbeidspartnere nevner Jing Siemens, Qualcomm, Nortel, Motorola, Alcatel, Samsung, UT Startcom og LG. Men navn som Nokia og Sony Ericsson nevnes ikke i denne sammenhengen. Det sies at Ericsson følger utviklingen, men ikke har noen planer om å være med på å utvikle den kinesiske 3G-standarden.

Den europeiske 3G-standarden WCDMA ventes å bli størst i Kina, ettersom den europeiske 2G-standarden GSM dominerer det kinesiske markedet i dag. Og den amerikanske 3G-løsningen CDMA2000 ventes å bli nummer to.

Kinesisk 3G kan bli internasjonal standard
Men troen på den hjemlige standarden TD-SCMA er allikevel sterk blant kineserne. De har planer om å introdusere den i resten av verden så snart den er kommersielt tilgjengelig.

- Om kineserne tror at deres egen standard kan utvikles til en global standard, ja da ville det nesten vært kriminelt å ikke gjøre et forsøk på å få den ut i verden. På samme måte som USA alltid har gjort det, sier Rolf Rising i Invest in Sweden Agency, ISA.

Om den kinesiske telestandarden vil slå an i resten av verden gjenstår å se. Men med et marked som Kina så er kanskje ikke det så farlig. Kunder vil de ha nok av uansett.

(Kilder: Nyteknik.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen