Nye Windows kommer i juni
Teknofil
(Bilde: Hardware.no)

Nye Windows kommer i juni

Åpen testversjon blir åpen for alle.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ryktene om den kommende storoppdateringen til Windows 8 begynte å dukke opp allerede i fjor høst, og da først forstått som Windows 9. Kodenavnet «Blue» har hengt ved oppdateringen siden, men nå har Microsoft bekreftet enda noen detaljer verdt å vite.

I forrige uke gikk det amerikanske selskapet ut og fortalte hvor mange Windows 8-lisenser som var solgt (cirka 100 millioner), og stadfestet offisielt for første gang at oppdateringen vitterlig var på vei.

I går fortsatte Windows-avdelingens økonomisjef, Tami Reller, denne gradvise avsløringstrenden på JP Morgan Technology, Media & Telecom Conference. Her kunne hun bidra med følgende informasjon: Navnet er Windows 8.1, oppdateringen blir gratis og alle kan prøve den ut i juni.

Favorittrykter

Microsoft letter altså ikke på sløret om konkrete egenskaper ved Windows 8.1 foreløpig, men jungeltelegrafen har allerede pekt ut startmenyens tilbakekomst og oppstart rett til skrivebordet som sine favorittrykter.

Selv om Microsoft forsvarer Windows 8 og hevder at berøringsgrensesnitt et al. har kommet for å bli, er det fremdeles mange vanlige PC-brukere som kunne tenke seg en litt mer tradisjonell PC-opplevelse inntil videre.

Tami Reller har tidligere uttalt at Windows 8.1 tar tak i tilbakemeldinger fra kundene, men på JP Morgan-konferansen la hun også til at oppdateringen «fortsetter utvidelsen» av Microsofts visjon.

Test ut i juni

Heller ingen bestemt lanseringsdato ble avslørt i denne omgang, men det ble klart at Windows 8.1 får en «Public Preview»-lansering 26. juni. Når produktet kommer ut senere i år, vil det være gratis for eiere av både Windows 8 og RT.

Reller la også vekt på at Windows 8.1 tilbys gjennom Windows Store, slik at brukere kan velge selv når de vil installere oppdateringen.

– Windows 8.1 blir en pakkeløsning med oppdateringer som kundene selv bestemmer når de vil ta i bruk, sa hun på konferansen, ifølge Übergizmo.

Få med deg knepene, først som sist:
Lær deg Windows 8-triksene »

(Kilder: Gizmag, Übergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen