(Bilde: Montasje: Transcend/iStock)

Nye Wi-Fi-kort fra Transcend

Lanserer to nye SD-kort med trådløse sendere.

I jakten på en trådløs verden bidrar nå Transcend med to nye Wi-Fi SD minnekort, med en kapasitet på 16 og 32 GB. Med dette kortet i bruk kan kameraet kobles til mobil, tablet eller datamaskin, såfremt disse enhetene også har støtte for Wi-Fi. Ved hjelp av en app utviklet for Android og iOS (iPhone og iPad) kan man se gjennom bildene og dele dem på nett. Foretrekker man datamaskin kan det samme gjøres i nettleseren.

Les også: Akams minnekortanbefalinger

Man skal også kunne bruke smarttelefonen eller tableten til å se på bildene rett etter de er tatt, med en større og bedre skjerm enn kameraet tilbyr. Dette er riktignok ingen revolusjon, da Eye-Fi-kortene stort sett klarer det samme. Et fremtidig potensielt bruksområde for minnekort vil være å kunne bruke mobilen eller tableten som en ekstern monitor med direkteoverføring av video - trådløst selvsagt.

Les også: Test: Eye-Fi Pro X2 8 GB

Listen over hvilke kameraer som støtter kortene finnes på Transcends nettsider. Kortene har en pris på 69 dollar (ca. 400 NOK) for 16 GB og 99 dollar (ca. 570 NOK) for 32 GB, men de er foreløpig ikke til salgs i Norge.

Les også: Se hva som kommer i november

Kilde: Photographyblog.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen