Nye topprodukter kommer med gull og vannkjøling
(Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

Nye topprodukter kommer med gull og vannkjøling

Gigabytes to nye serier gir deg noe ekstra.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hardware.no/Taipei: En sterkt voksende i hovedkortet er muligheten for vannkjøling, direkte på enkelte av komponentene. Gigabyte er så absolutt med på dette, og flere av de nye modellene for de nye Haswell-prosessorene, kort med Z87-brikkesett, har nettopp denne muligheten. 

Gigabyte har hatt flere slike før, men nå kommer en rekke nye modeller. Under den pågående Computex-messen viste selskapet frem to nye serier, henholdsvis G1-killer-serien for spillere, og 8 Series Overclocking for overklokkere. Begge byr på vannkjøling av spenningsregulatorene.

Dedikert til spillere

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
giga7.
giga7.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Vi begynner med G1-Killer-serien. Først av alt ser vi at Gigabyte har tonet ned bruken av våpeneffekter på hovedkortet, sammenlignet med den relativt drøye serien fra i fjor. Her har du plass til en Haswell-basert prosessor, i LGA1150-sokkelen. Selve pinnene i prosessorsokkelen er her dekket av et tynt lag med gull, noe Gigabyte hevder skal gi hver enkelt pinne lenger levetid, uten at vi helt skjønner hvorfor.

Det er heller ikke bare prosessorsokkelen som har fått en omgang med det edle metallet. Også de ulike lydutgangene har fått gullbelegg, samt både HDMI- og DisplayPort-tilkoblingene.

Vi teller totalt ti USB 3.0-porter, noe som er nevneverdig mer enn tidligere generasjoner. I tillegg vil hovedkortene ha to USB 3.0-porter for lading av passende utstyr når maskinen er avskrudd.

Hovedkortet byr på nettverkskontrollere fra både Intel og Killer, sistnevnte i form av modellen E2200.

Gull og utbyttbare forsterkerkretser

Det integrerte lydkortet er også mer gjennomført enn vanlig. Her finner vi Creative Sound Core3D, med litt ekstra gull også her, samt noen ekstra gode kondensatorer for å gi bedre lyd.

En annen spesiell greie med dette hovedkortet er at det har en OM-AMP-sokkel. I denne kan du putte inn ulike moduler som jobber sammen med lydkortet for å endre lydsignaturen. Det følger med flere typer, blant annet fra Burr-Brown, Analog Devices og Linear Technology.

Vannkjølingsblokken på G1-killer-serien er sentrert i en L-form, på toppen av spenningsregulatorene rundt prosessorsokkelen. I tillegg går det et varmerør ned til brikkesettet, slik at overskuddsvarme kan sendes opp til vannkjølingen.

Bli med over på neste side, så ser vi nærmere på overklokkingskortet »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen