Illustrasjonsbilde. Screenshot.
Illustrasjonsbilde. Screenshot. (Bilde: Samsung)

Nye toppmodeller fra Samsung

Ledelsen bekrefter at én enhet i nytt materiale og én med stor skjerm snart lanseres.

Meldingen kom fra ingen ringere enn Kim Hyun-Joon, en av toppsjefene hos Samsung. Ifølge phonearena.com dreier dette seg antakelig om oppfølgeren til Galaxy Note 3 samt den ryktede Galaxy Alpha. Sistnevnte har også blitt omtalt under navnene Galaxy F og Galaxy S5 Prime, og har ofte blitt fremstilt som en superutgave av Galaxy S5.

Tiden for lanseringene er neppe tilfeldig. Samsungs profitt skrumper stadig, mens forventningene til Apples iPhone 6 stiger. 

Lansering rett før iPhone 6 

Designeren Ivo Maric sin idé om hvordan Note 4 vil se ut, basert på lekkasjene så langt.
Designeren Ivo Maric sin idé om hvordan Note 4 vil se ut, basert på lekkasjene så langt.Foto: thegalaxynote4.com

Samsung ventes å presentere Galaxy Note 4 under årets store elektronikkmesse i Berlin, IFA 2014, i begynnelsen av september, skriver phonearena.com. Ryktene spriker mer når det gjelder Galaxy Alpha. Den siste datoen vi har registrert er fra den tyske nettsiden allaboutsamsung.de. De mener å vite at lanseringsdatoen er 13. august. Dermed bør begge modeller være ute i tide for å ta opp kampen mot Apple. 

Også når det gjelder skjermstørrelser ligger Samsungs ryktede toppmodeller nært opp mot høstens nyheter fra Apple. Et av de mest seiglivede ryktene om iPhone 6 er at den kommer i både 4,7 og 5,5 tommers utgave. Til sammenligning skal Galaxy Alpha angivelig være på 4,8 tommer og Note 4 på 5,7. 

Les vår oppsummering av iPhone 6-rykter

Røslige spesifikasjoner for Note 4

Kilder phonearena.com har vært i kontakt med hevder at Note 4 «vil ha langt bedre spesifikasjoner enn Galaxy S5.» Det nevnes at smartmobilen kanskje vil bli drevet av en Snapdragon 805-prosessor fra Qualcomm. I tillegg går det rykter om at Note 4 kan bli verdens første mobil med UV-sensor til måling av ultrafiolett stråling.   

Ut ifra informasjonen allaboutsamsung.de har fått tilgang på ser det ut til at Galaxy Alpha på sin side vil bli utstyrt med Samsungs egen åttekjerners Exynos 5433-prosessor, 4,8 tommers skjerm med 720 x 1280 punkters oppløsning, 12 MP kamera bak, 2 MP kamera foran, 2 GB arbeidsminne og 32 GB lagringsplass. Videre har smartmobilen en tynn metallramme langs sidene, puls-sensor og kommer med operativsystemet Android 4.4.4 KitKat installert.

Les også: Samsung patenterte digital skjermpenn med ultralyd

(Kilder: allaboutsamsung.de, phonearena.com, thegalaxynote4.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen