Nye SkyDrive har krympet
Teknofil

Nye SkyDrive har krympet

Microsofts gratis skylagring får mindre plass, men lar gamle brukere "oppgradere" kostnadsfritt.

Det å kunne lagre data i nettskyen er viktig for mange brukere, noe som har gjort at tjenester som Dropbox har blitt stadig mer populære. Men dette har tydeligvis ikke de store gutta tenkt å sitte rolig og se på. Apple har sluppet sin iCloud, det ryktes at Google Drive skal slippes denne uka, og i går kveld ga Microsoft sin SkyDrive en skikkelig oppdatering.

Enkelhet er gjerne det viktigste punktet med slike tjenester, og det er også her SkyDrive nå skal være langt bedre. Nye apper for skrivebord og mobiler gjør at bruken blir langt mer Dropbox-aktig, og synkroniseringen vil nå være automatisk. (Android har ingen offisiell app, men Microsoft anbefaler noen likevel.)

Nye SkyDrive skal også ha full Office-støtte. Faktisk signaliserer Microsoft nå ganske klart at de mener business med sin oppgraderte satsing på skytjenester.

Mindre plass, men...

Er du en av dem som allerede har registrert deg som SkyDrive-bruker, kan du nå oppleve at dine 25 GB med lagringsplass nå har krympet til "kun" syv gigabyte. Men denne plassen kan du faktisk få tilbake, dersom du nå logger deg inn på SkyDrive. Alternativet er å betale en liten sum i året for å øke lagringsplassen.

Som vi ser har vi her 7 GB tilgjengelig. Klikk derfor på den blå lenken over mappelista.
Som vi ser har vi her 7 GB tilgjengelig. Klikk derfor på den blå lenken over mappelista.
I administrasjonen av lagringsplass kan du betale en årlig sum for å få større kapasitet. Men eksisterende kunder kan altså
I administrasjonen av lagringsplass kan du betale en årlig sum for å få større kapasitet. Men eksisterende kunder kan altså "oppgradere" til 25 GB gratis.

Merk at hvis du fra før har fire GB eller mer på SkyDrive, skal du ha beholdt dine opprinnelige 25 GB med plass.

Kilde: Ars Technica

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen