Den største nyheten er luken på toppen av konsollen.

Test Nye Playstation 3 Slim

Den største nyheten er luken på toppen av konsollen. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

Slik er nye Playstation 3

Ja, den er mindre, men hva ellers er nytt?

Sonys nye Playstation 3 Slim er tynnere, smalere og lettere enn forgjengeren. Sony har skrelt vekk mye overflødig plast og krympet maskinvaren til å passe i et mindre kabinett, og resultatet er en liten og lekker sak som gjør akkurat det den skal. Den revolusjonerer ikke Playstation 3-familien på noen måte, men gjør heller ikke noe galt.

Ny luke

De eneste nyhetene vi finner hos Sonys nyeste konsoll, sett bort ifra den nye designen, er måten du setter inn spill-platene dine. Den nye Playstation 3 Slim har en luke for filmene og spillene dine på toppen, i stedet for en sprekk på siden som de tidligere versjonene har hatt.

Mekanikken er nok langt billigere for Sony å produsere, noe som til slutt kanskje vil ende opp i en billigere konsoll. Foreløpig har imidlertid den nye designen bare ført til at konsollen bråker mer enn forgjengeren, uten at prisen har blitt senket.

Enkelt harddiskbytte

Sony har også gjort det veldig lett å bytte den medfølgende harddisken med en av dine egne. Dette kan være greit hvis du har har planer om å lagre store mengder med filmer, bilder og sanger direkte på spillkonsollen. Konsollen har imidlertid støtte for nettverksavspilling av media, så hvis du har en annen datamaskin på samme nettverk kan du kanskje like godt strømme medieinnholdet ditt derfra.

Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Ingen vits å oppgradere

Hvis du allerede har den forrige utgaven av Playstation 3 Slim er det liten grunn til å oppdatere til den nyeste versjonen. Den bråker som sagt litt mer, og størrelsesforskjellen er ikke dramatisk. Har du imidlertid den originale Playstation 3 vil den nye Slimen oppleves som en helt ny konsoll, i hvert fall utseendemessig og støymessig. Er du ute etter en spillkonsoll eller bare en god medie- og Blu-ray-spiller er Playstation 3 også et godt kjøp.

Den nye Playstation 3 Slim tar over for forgjengeren, som nå fases ut av markedet. Det vil antageligvis også være den siste iterasjonen av Playstation 3, som forventes å få en arvtager i løpet av de neste årene.

Finn best pris på Sony Playstation 3 Slim

Alternativer

Som spillkonsoll er det ikke så mange alternativer til Playstation 3, men til gjengjeld er de svært gode. Xbox 360 har i flere år nå vært yndlingsbarnet til Microsoft, og vært et bevis på at programvareselskapet også kan lage god maskinvare hvis de bare vil. Slimutgaven av Xbox 360 er i tillegg billigere enn Sony Playstation 3 Slim. Ulempen er at du ikke kan spille av Blu-ray-filmer med Microsofts spillkonsoll, noe du kan gjøre med Playstation 3 Slim.

Den andre konsollutfordreren til Playstation 3 Slim kommer naturligvis fra Nintendo, i form av Wii. Etterfølgeren til Wii, Wii U, er også rett rundt hjørnet, og vil være Nintendos første konsoll som endelig kan vise innhold i HD-kvalitet. Les mer om Wii U hos søstersiden vår, Gamer.no.

I tillegg til å være en spillkonsoll er Playstation 3 Slim også en velfungerende mediespiller, og kan trådløst strømme medieinnhold fra mange ulike kilder direkte til TV-en din. Spillkonsollen er imidlertid ikke alene på dette punktet, og du kan finne billigere, dedikerte produkter som kan gjøre mye av det samme. Har du huset fullt av Apple-dingser er Apple TV et godt alternativ. Vil du heller ha en mediespiller til TV-en som kan spille av omtrent alt av filformater og er lett å sette opp, kan du prøve ut AC Ryan Veolo.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen