Den største nyheten er luken på toppen av konsollen.

Test Nye Playstation 3 Slim

Den største nyheten er luken på toppen av konsollen. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

Slik er nye Playstation 3

Ja, den er mindre, men hva ellers er nytt?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ikke mange kabler som trengs å kobles til Playstation 3 Slim før den er klar for spilling, slik vi har blitt vant til med dagens spillkonsoller.

Så fort konsollen er satt på TV-hyllen er det bare en HDMI-kabel og en strømkabel som trengs for å koble den til, og den starter etter bare et par sekunder.

Den nye Playstation 3 Slim er 25 prosent mindre enn den forrige Slim-utgaven.
Den nye Playstation 3 Slim er 25 prosent mindre enn den forrige Slim-utgaven.

Ingen overraskelser

Den nye Playstation 3 Slim følger i forgjengerens fotspor med fysiske knapper for å åpne disk-luken og for å skru av og på konsollen. Knappene befinner seg nå et stykke ifra hverandre på framsiden, og er mer skjult enn tidligere. Små indikatorlys ved siden av hver knapp gjør dem imidlertid enkle å finne.

Menyene er de samme.
Menyene er de samme.Foto: PSU.com

Så fort konsollen er skrudd på blir vi møtt av den samme gamle XMB-menyen Sony har brukt i det som føles ut som en evighet. Haugevis av ikoner er listet opp ved siden av hverandre, og du kan som vanlig bla deg frem og tilbake mellom de ulike kategoriene. Det er rett og slett akkurat den samme programvaren som tidligere utgaver av Playstation 3, og vi har ikke tenkt å dvele så mye på dette punktet. Menyene fungerer, du vet hvordan de fungerer, og ingenting har endret seg.

Derfor setter vi igang og heller fyrer opp et spill. Så fort vi trykker på mateknappen flyr lokket på toppen av konsollen opp, og trykker fast den nye Borderlands 2-platen i konsollen, og lukker lokket igjen. Etter et par sekunder blir spillet gjenkjent, og vi blir kastet inn i Pandoras mystiske verden.

Alt fungerer akkurat som forventet, og vi blir ikke møtt av noen spennende overraskelser. Så, hvor kan vi finne en forskjell?

Bråker mer enn forgjengeren

Vi setter konsollen inn i vår lydtette testbenk, og måler støynivået til konsollen. Endelig fant vi noe å sette fingeren på.

Den nye Playstation-versjonen bråker litt mer enn forgjengeren.
Den nye Playstation-versjonen bråker litt mer enn forgjengeren.

Her ser vi at den nye iterasjonen av Playstation 3 faktisk bråker mer enn forgjengeren. Antageligvis skylder dette den nye designen, som rett og slett ikke har så mange deler som dekker for det opptiske drevet. Det er ganske merkbart når platen begynner å spinne, og du vil absolutt høre konsollen hvis du ser på en stille film, eller sitter i menyene på et spill.

Den høyeste lyden vi klarte å registrere i vår lille testperiode lå i overkant av 40 desibel, noe som kan sammenlignes med et gjennomsnittlig ventilasjonsanlegg. Ikke irriterende, men definitivt hørbart, og muligens plagsomt for sarte ører. Vi liker imidlertid å peise på med litt skikkelig lyd, og da var aldri støyen verken merkbar, hørbar eller irriterende.

Lett å bytte harddisk

Selv om spillkonsoller generelt ikke har så mange komponenter du kan bytte, har Sony i hvert fall gjort det enkelt å bytte harddisken. Det var ikke akkurat hjernekirurgi i forrige utgave av konsollen heller, men nå har det blitt enda enklere.

Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Alt vi trenger å gjøre er å sette konsollen på høykant, med det optiske drevet på den øverste siden. Et lite dytt på sidepanelet gjør at den løsner, og avslører harddiskfestet under.

Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Så er det bare å ta tak i den nærmeste skrutrekkeren, ta ut skruen, og dra ut harddisken ved hjelp av det hendige lille håndtaket skruen satt fast i. For å bytte harddisken er det bare å skru av de fire skruene den er festet med, og sette inn din egen. Sony har satt inn en 7,5-millimeters harddisk, altså samme størrelse du vanligvis finner i bærbare datamskiner, men du kan også få plass til en vanlig 9-millimeters harddisk hvis du heller vil ha det.

Følg med over til siste side for å lese våre konkluderende setninger om Sonys nyeste Playstation-utgave.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen