Det spørs om Oppo ville hatt ryggdekning for å bruke denne reklamen i Norge. (Bilde: Oppo)

Oppo vil la deg gjøre flere ting – på do ...

Kameraverstingen N1 lanseres ved hjelp av bisarr reklamekampanje.

Slik skal nye Oppo N1 se ut.
Slik skal nye Oppo N1 se ut.

Den kinesiske mobilprodusenten Oppo skapte bølger da de var blant de aller første til å lansere en full-HD-telefon på hørtparten i fjor. Nå begynner det å nærme seg tiden for en oppfølger til Oppo Find 5, og en av arvtagerne vil hete Oppo N1. Den skal ha et svært kraftig kamera.

Nye Oppo N1 har vært på ryktebørsen lenge, og ble nylig bekreftet av produsenten. Sammen med bekreftelsen ble det sluppet to mildt sagt pussige markedsføringsbilder.

Les testen av Oppo Find 5

Berøringsfølsom bakside

Ryktebørsen forventer nemlig at telefonen vil få berøringsfølsom bakside, eller skjerm på begge sider. Dette gjøres det tilsynelatende et poeng av i Oppos markedsføring, der setningen "Don't just touch the front, the back is also interesting" er lagt over bildet av en bar kvinnerygg.

Oversatt blir det noe i retning av; Ikke berør bare forsiden, baksiden er også interessant. Til sammen er markedsføringen hakket mer dristig enn det vi er vant til å se innen forbrukerelektronikk.

Snart kan du betjene både dorull og telefon samtidig ...
Snart kan du betjene både dorull og telefon samtidig ...Foto: Oppo

... hæ?

Hvis det nevnte bildet er dristig, så vet vi ikke helt hva som er riktig respons på bilde nummer to i kampanjen, som består av en dorull og nok en tekstlinje. "Easy to use with one hand so you can get busy with the other one ..."

Vi er ærlig talt ikke helt sikre på akkurat hva slags multitasking Oppo mener at deres brukere skal bedrive på do, men budskapet er iallfall hamret inn; du skal ikke behøve to hender for å betjene Oppo N1.

Kameraflaggskip

Foreløpig er ikke detaljerte spesifikasjoner for Oppo N1 ute, men det forventes å bli et flaggskip. Dermed er det sannsynlig at den vil få både full-HD-skjerm og en av markedets kraftigste systembrikker.

Kameraet skal være en av de viktigste delene av N1. Oppo har utviklet en ny linseteknologi som de har døpt "Owl", eller ugle, om du vil. Sammen med en xenon-blitz skal optikken gjøre det enkelt å få tatt gode bilder på kveldstid.

Hvis ryktebildene viser riktig telefon kan det se ut til at Oppo N1 blir svært tynn til tross for avansert kamera.
Hvis ryktebildene viser riktig telefon kan det se ut til at Oppo N1 blir svært tynn til tross for avansert kamera.Foto: @evleaks/twitter

Jakter på Nokia og Samsung

Både Nokias Lumia 1020 og Samsungs Galaxy S4 Zoom er telefoner som markedsføres først og fremst på kamerameritter, om enn fra to veldig forskjellige hold. Nokias variant er en relativt normalt designet mobiltelefon, mens Samsungs kameramobil i praksis er et kompaktkamera med en innebygget mobiltelefon.

Det er vanskelig å få plass til både god optikk og en bra bildebrikke uten å gjøre telefonen stor og klumpete. Hvis de lekkede bildene av Oppo N1 er noe å dømme fra, ser det ut til at kineseren blir enda slankere enn Nokia Lumia 1020. Hva det vil bety for bildekvaliteten er fortsatt ukjent.

Vi vet heller ikke hva slags oppløsning bildene vil ende opp i. Ryktene antyder imidlertid at bildestørrelsen blir på 12 eller 13 megapiksler.

Les sniktitten på Nokia Lumia 1020

Ukjent om den kommer til Europa

Den offisielle lanseringen av Oppo N1 vil finne sted i Kina den 23. september. Det er uvisst om telefonen finner veien til Europa, men ettersom Oppo nylig la til en ny modell i sin europeiske nettbutikk, ser det ut til at de ruller ut nyhetene også på dette kontinentet.

(Kilde: phonearena.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen