OS X Mountain Lion 10.8.2 vil fikse batteriproblemet på Macbooker, ifølge analyse. (Bilde: Wikipedia/Apple)

Nye Mountain Lion øker batteritiden

Snart vil Macbooken din leve lenge igjen.

Apples nyeste operativsystem, OS X Mountain Lion, fikk god respons da det ble sluppet i juli. Det har imidlertid hatt et par startproblemer, og mange som lastet ned det nye operativsystemet la raskt merke til langt dårligere batteritid på Macene sine enn de hadde tidligere.

Mountain Lion ble oppgradert etter kort tid til versjonnummer 10.8.1, men problemet vedvarte. Apple har fortsatt verken bekreftet at det er et problem, eller når de skal løse problemet. Nå rapporterer imidlertid utviklere som har fått tak i den nyeste versjonen av operativsystemet, 10.8.2, at de har fått langt bedre battertid etter at de oppgraderte.

Grundig testet

Det er ikke sikkert om batteritiden er helt tilbake til det samme nivået som i OS X Lion, men oppdateringen skal ha økt batteritiden med omtrent 1,5 timer. De opprinnelige klagene fra Apple-brukerne gjaldt både Macbook Pro og Macbook Air, og batteritiden skal i flere tilfeller ha blitt halvert.

Det er nettsiden MacObserver som har gjennomført en detaljert analyse av batterilevetiden på et sett av Macbooker med de tre siste operativsystemene fra Apple.

OS X Mountain Lion 10.8.2 er fortsatt i testfasen hos utviklere, og ble sendt ut rett før helgen. Dukker det ikke opp noen feil, vil det antageligvis ikke ta lang tid før oppdateringen rulles ut til resten av markedet.

Les også: Apples nye operativsystem tapper Macer for strøm)

(Kilde: MacObserver)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen