(Bilde: Hardware.no)

Nye MacBook Retina har problemer – Apple lover fiks

Tastatur og mus slutter plutselig å fungere.

For en drøy uke siden lanserte Apple en helt ny 13-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm. Maskinen har skyhøy oppløsning, og med den seneste oppgraderingen stiller den med både Haswell-prosessor, lynrask SSD-lagring og trådløst ac-nettverk

At maskinen samtidig hadde blitt lettere, tynnere og kom med bedre batteritid var også et pluss i margen, men etter at maskinen kom i butikkhyllene har enkelte brukere rapportert om problemer. I Apples brukerfora har en rekke kunder klaget på at både pekeplaten og tastaturet helt ut av det blå slutter å respondere, melder Cnet.

Resultatet er at maskinen i praksis fryser – uten hverken mus eller tastatur er det ikke stort brukerne får gjort.

Apple bekrefter

Etter at de første problemene dukket opp denne uken, har Apple rykket ut og bekreftet klagene. På sine brukerstøtte-sider skriver selskapet at de er kjent med hvordan problemet arter seg, og at de jobber med å rette det.

Det er usikkert hvor mange som er rammet av problemet, men med 13-tommeren vi har her på kontoret opplever vi ikke problemet.

Oppdatert: Vår MacBook Pro 13-tommer fikk akkurat hikken som flere har rapportert om. Vi kan bekrefte at en åpning og lukking av lokket på maskinen løser floken.

Om du er en av de uheldige, foreslår Apple en midlertidig løsning til de har en fiks på plass:

Du kan lukke lokket på maskinen, la den hvile et minutt, for så å åpne maskinen igjen. Da skal mekanikken som styrer tastaturet og pekeplaten ha fått en omstart, og det hele skal fungere igjen.

De nye Retina-MacBook-ene kommer med mye kraft:
Les alt om de nye maskinene »

(Kilde: Apple, Cnet

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen