Hyundai Norge har fått snaue 7000 ordrer på Kona Electric siden de åpnet salget til forhåndsinteressentene for et par uker siden. Leveringstiden er nå på over to år til nye kunder.
Hyundai Norge har fått snaue 7000 ordrer på Kona Electric siden de åpnet salget til forhåndsinteressentene for et par uker siden. Leveringstiden er nå på over to år til nye kunder. (Foto: Hanne Hattrem, VG)

Sto du ikke på lista for Kona Electric? Nå er leveringstiden to år

7000 av 20 000 interessenter har lagt inn ordre på bilen.

Hyundai Norge melder at de har fått inn 6969 ordrer på den kommende elbilen Kona Electric. 

Selskapet hadde som kjent 20 000 interessenter på lista før de stengte registreringen tidligere i år. Disse fikk anledning til å bestille bil 1. juni. 

Hyundai varsler også at de i dag vil sende ut lister til forhandlerne med forventet leveringstid til alle som har lagt inn ordre. 

To års ventetid - minst 

Den ordinære bestillingen åpner 2. juli, men kunder som ikke sto på forhåndsinteresselisten må belage seg på å vente lenge. Veldig lenge. 

– Vi kan allerede nå si at vi med 6969 bestillinger forventer at nye kunder som kommer til må belage seg på ventetider mot midten av 2020, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Norge i en pressemelding. 

Han presiserer imidlertid at de jobber med å skaffe et høyere antall leveringer til Norge, og Hyundai ber kunder med høyt kønummer om å være «litt tålmodige» 

Interessen for Kona Electric er ikke overraskende, med en batteripakke på 64 kWh, rekkevidde på 482 kilometer WLTP og en startpris som ikke ligger høyere enn 325 000 kroner. 

Kia Niro Electric lanseres endelig i november-desember, og er et interessant alternativ til Kona, med like stor batteripakke. Foto: Kia

Et godt alternativ 

Et alternativ for elbilinteressenter som vil ha en liknende bil kan være Kia Niro, som lanseres endelig i november-desember og vil få like stort batteri som Hyundai Kona. Her er det så langt litt over 2500 som står på liste, men disse har i motsetning til hos Hyundai betalt inn et depositum på 7777 kroner. 

Kias informasjonsansvarlige Mette Simonsen Sauge sa til Tek.no i forbindelse med en annen sak tidligere denne uken at det er for tidlig å si noe om leveringstid, men at de jobber med å få god tildeling av biler til Norge.

Tesla Model 3 kommer også til Norge neste år, og etter Teslas halvering av leveringstiden tidligere i år er det mulig at selv nye reservasjoner nå vil kunne få bilen sin i løpet av 2019. 

Tesla nådde også en ukesproduksjon på 3500 biler nylig, altså halvparten av det Hyundai ser ut til å kunne levere til Norge på to år.

Også Nissan har levert ut rundt 4000 av nye Leaf bare i løpet av et par måneder siden salgsstart i februar. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen