Nye Kia Soul har fått offisiell rekkevidde i USA. Den vil gå nesten 400 kilometer, ifølge EPA.
Nye Kia Soul har fått offisiell rekkevidde i USA. Den vil gå nesten 400 kilometer, ifølge EPA. (Foto: Kia)

Nye Kia Soul mer enn dobler rekkevidden fra dagens modell

Da Kia lanserte sin nye versjon av norgespopulære Soul Electric tidligere i år, kom det kanskje ikke som noen overraskelse at bilen deler både batteri og drivlinje med storebror Kia e-Niro. 

Det betyr 64 kWh batteri, 204 hestekrefter og et maksimalt dreiemoment på 395 Nm. Rekkevidden har imidlertid Kia foreløpig ikke sagt noe om, men den amerikanske miljømyndigheten EPA er nå klare med sine tall. 

Litt over Niro 

Amerikanske EPA plasserer Kia Soul Electric på 243 miles – 391 kilometer – total rekkevidde. Foto: EPA

De plasserer Soul Electric på et forbruk på 30 kWh/100 miles, altså rundt 18,6 kWh per 100 kilometer. Den totale rekkevidden er oppgitt til 243 miles, altså 391 kilometer.

Det er ørlite mer enn storesøster Niros 385 kilometer, men mindre enn Hyundai Kona, som strekker seg til 415 kilometer i EPA-testen. 

Denne testsyklusen er strengere og mer realistisk enn den europeiske WLTP-standarden, og gir stort sett resultater som er oppnåelige under vanlig kjøring.

Den første Soul-utgaven (27 kWh batteri) hadde en EPA-rekkevidde på 148 kilometer, mens den nåværende modellen med 30 kWh fikk 179 kilometer. Den nye modellen vil altså mer enn doble rekkevidden fra dagens versjon. 

Soul beholder stort sett samme form som dagens modell.
Soul beholder stort sett samme form som dagens modell. Foto: Kia

April-mai?

Informasjonsansvarlig Mette Simonsen Sauge har tidligere opplyst at de foreløpig ikke vet når de første bilene vil være på veien, men at de håper på lansering i april eller mai. Da vil også den endelige europeiske rekkevidden offentliggjøres. 

Hun oppgir fortsatt april-mai som lanseringstidspunkt, og sier de da vil ha biler å vise i butikk. Bilen vil også vises frem på bilmessen i Genève tidlig i mars. 

Heller ikke priser er kjent, men dagens 30 kWh-modell starter på 257 000 kroner i Active-variant. En topputstyrt e-Niro med 64 kWh koster 378 000 kroner, men denne er det foreløpig flere års kø på

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen